Katı Pekmezli Topkek




Katı pekmezli son tarif bu, gelecek yıl babam yine alırsa yeni bir şeyler deneyebilirim. Limonluyu baharatlıdan daha çok beğendim.



Malzemeler


4 yumurta (küçük)
3,5 kaşık katı pekmez
1/4 su bardağı limon suyu
1/4 su bardağı su
1/2 su bardağı fındık yağı
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Yapılışı


Yumurtalar pekmezle çırpılır. Sonra sıvılar ve sonra diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır. Kapsüllere paylaştırılıp 170 dereceli fırında pişiirlir. 14 adet topkek çıktı.

Yorumlar

  1. Süper gözüküyor.
    Yorum yazmamaışsın, beğendin mi??

    Meraklı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendim, yorum yazmışım ilk paragrafta, tarçınlıdan daha çok beğendim. Zaten beğenmezsem yayınlamıyorum veya yayınlıyorum ama beğenmediğimi yazıyorum :) Eşimle damak tadlarımız uymuyor her zaman, onun beğendiklerini beğenmeyebiliyorum...

      İlk yorum senden gelmiş bu arada :)

      Sil
  2. Ellerinize saglik .degisik güzel bir tarif.

    YanıtlaSil
  3. Harika gorunuyor ellerinize saglik
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  4. hıımm çok nefis görünüyor canım eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK CANIM SENİ ÖZLEDİM
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem özlemişsin, ben de sana bir uğradım :)

      Sil
  6. Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten güzel ve iştah kabartıcı görünüyor.
    Katı pekmez ne bilmem ama eminim lezzetlidir.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyı. ellerne sağlık.http://www.petraistanbul.com SİTEMDE MİSAFİRİM OLURMUSUNUZ

    YanıtlaSil

Yorum Gönder