19 Haziran 2009 Cuma

Düdüklü Tencere İçin Pişirme Süreleri


9 yıllık evli olsam da, bu sürelerin hepsini ezberleyebilmiş değilim hâlâ. Tarifler gibi püfleri de burada görme ihtiyacı duyuyorum bazen.

Süreler, klasik düdüklü tencere içindir ve düdüğü indirdikten hemen sonra işlemeye başlar. Ocağın büyüklüğüne, ateşin şiddetine, sebzenin tazeliğine göre değişiklik gösterebilir.


dana eti: 40 dakika
kuzu eti: 30 dakika
tavuk eti: 15-20 dakika

pirinçli köfte: 25 dakika

bamya: 4 dakika
kabak: 5 dakika
patlıcan: 7 dakika
kereviz: 8 dakika
yer elması: 8 dakika
konserve bezelye: 8 dakika
patates: 10 dakika
enginar: 10 dakika
iç bakla: 10 dakika
pırasa: 10 dakika
arpacık soğanı: 10 dakika
taze bakla: 10-15 dakika (tazeliğine göre)
barbunya: 15 dakika
taze börülce: 15 dakika
bezelye: 20 dakika
taze fasulye: 25-30 dakika

Bu fotoğrafın püflerle ne ilgisi olduğunu merak edenlere cevap: Evet, hiç bir ilgisi olmadığının farkındayım. Yaklaşık 1 ay önce yaptığımız Ödemiş-Birgi gezisinde bizi çok etkileyen karelerden biriydi bu. Eşimin çektiği fotoğrafların içinden seçim yapmakta zorlandım gerçekten.

Mütevazı buzlubadem sayfasının okurlarının bir farkı oldu, şöyle ki; bu resimler eşimin sayfasında yayınlanmadı henüz. Bu iş yoğunluğuyla daha da bekleyecek gibi görünüyor.

Bir süre sonra, bu manzarayı güzel bir zeytinyağlı yemek fotoğrafıyla değiştirebilirim tabi ki ama şimdilik bunu görmek istedi ruhum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder