Fissler düdüklü tencerede şimdiye kadar tecrübe ettiğim pişirme süreleri aşağıdaki gibidir. Kullandıkça listeyi geliştiririm inşallah.
Yorumların tamamını görmek için alttaki 'daha fazlasını yükle'ye tıklayın lütfen.
1. kademe
kuru kayısı 0 dakika (kompostoluk)
mantı (ev yapımı) 1 dakika
patlıcan 1 dakika
pırasa 2 dakika
pırasa 2 dakika
küp patates 2 dakika
enginar 2 dakika (yemek olarak; dolma değil)
kuru börülce 3 dakika
kırmızı mercimek 3 dakika (2 bardak mercimek + 4-5 bardak su)
kırmızı mercimek 3 dakika (2 bardak mercimek + 4-5 bardak su)
iç bakla 3-4 dakika (4 dakika biraz fazla geldi)
yeşil mercimek 3,5 dakika (çiğden)
taze bakla 4 dakika
dondurulmuş bezelye 4 dakikataze bakla 4 dakika
taze bezelye 4 dakika
erik, kayısı (şerbet için) 5 dakika
taze fasulye 7-8 dakika
2. kademe
taze fasulye 7-8 dakika
2. kademe
taze börülce 1 dakika
barbunya (taze) 2 dakika
bamya 2 dakika (derin dondurucudan ve şoklanmamış)
kuru fasulye 2,5 dakika (ıslatılmış)nohut 6 dakika (ıslatılmış)
darı 7 dakika
tavuk but 6 dakika
kuzu eti (kuşbaşı) 7 dakika
dana eti (kuşbaşı) 10 dakika
kuzu incik 20 dakika
kuzu paça 20 dakika
köy tavuğu 22 dakika
hindi 25 dakika
kuzu paça 20 dakika
köy tavuğu 22 dakika
hindi 25 dakika
işkembe 30 dakika
aşurelik buğday 9 dakika (ıslatılmamış)
pancar 15 dakika
Not: Yukarıdaki dakikalar, yemek piştikten sonra tencerenin buharı çıkana kadar kapağı açılmamak suretiyle alınmıştır. Kapağı hemen açacaksak süreyi biraz arttırmak gerekir ama kesin bir süre de veremiyorum.
karakılçık buğdayı 16 dakika (ıslatılmamış)
hedik buğdayı 16 dakika (ıslatılmamış)
Not: Yukarıdaki dakikalar, yemek piştikten sonra tencerenin buharı çıkana kadar kapağı açılmamak suretiyle alınmıştır. Kapağı hemen açacaksak süreyi biraz arttırmak gerekir ama kesin bir süre de veremiyorum.
Okuyucu Tecrübeleri
1. Çizgi
sarma & dolma 4 dakika
yaprak sarması 7 dakika
yeşil mercimek (ıslatılmış) 3 dakika (musluğa tutarak havası çıkartılıyor)
deniz börülcesi 2-3 dakika
taze börülce 7-8 dakika
kuru fasulye 11 dakika (ıslatılmamış)
kuru fasulye 9-10 dakika (piştikten sonra suyun altında havası çıkartılarak) yazan:sarigyalin
yaprak sarması 7 dakika
yeşil mercimek (ıslatılmış) 3 dakika (musluğa tutarak havası çıkartılıyor)
deniz börülcesi 2-3 dakika
taze börülce 7-8 dakika
kuru fasulye 11 dakika (ıslatılmamış)
kuru fasulye 9-10 dakika (piştikten sonra suyun altında havası çıkartılarak) yazan:sarigyalin
süt mısır 6 dakika
mısır 3 dakika
kuru börülce 3 dakika (ıslatılmış)
taze fasulye 6 dakika (yazan:Zeynep)
2. Çizgi
işkembe 25 dakika
pırasa 2 dakika
bamya 2 dakika (derin dondurucudan)
bezelye 2 dakika
makarna 6 dakika (pişince suyun altına tutulur) yazan:İzmir35
et 11 dakika (yazan:İzmir35)
pırasa 2 dakika
bamya 2 dakika (derin dondurucudan)
bezelye 2 dakika
makarna 6 dakika (pişince suyun altına tutulur) yazan:İzmir35
et 11 dakika (yazan:İzmir35)
nohut 13 dakika (ıslatılmış)
barbunya 13 dakika (ıslatılmış)
patates 7 dakika
kaz eti 25 dakika
işkembe 25 dakika
mumbar 30 dakika
dana paça 60-75 dakika (kemiklerin büyüklüğüne göre)
Bu süreler çizgiler çıktıktan sonra mı yoksa kapak kapatılıp ocağın altı açıldıktan sonra mı?
YanıtlaSilÇizgi belirdikten sonra. 1. kademe yazanlar 1. çizginin, diğeri 2. çizginin tamamı görününce süre başlıyor.
SilSüreler kısık ateşe aldıktan sonra mi geçerli
SilSuper bi duduklu ustune yok
YanıtlaSilMeliha hanım bilgilendirme için teşekkürler. biz şimdiye kadar yanlış kullanıyormuşuz. aldığım yere söyledim geç pişiriyor diye şaşırdı ama hata bizdeymiş. biz musluğun altında soğutup kapağı açıyorduk bu sebepten herkesinki zamanında pişerken bizimki geç oluyormuş :)
YanıtlaSilRica ederim. Evet, yaklaşık yarım saat sonra açıyorum her seferinde. Bir defasında acelem vardı, tavuğu açmıştım; dışı pişmiş içi çiğdi. Ve açınca gördüm ki fokur fokur kaynamaya devam ediyor, o yüzden bekletmek önemli.
SilMeliha Hanım teşekkürler pişirme süreleri için. Bu listeyi güncelleyecek misiniz acaba?
YanıtlaSilİyi Günler
Arada bir güncellediğim oluyor, yeni bir gönderi şeklinde yayınlamadığım için muhtemelen farketmiyorsunuzdur. Çalışma hayatımla birlikte bu hızla gidiyor blog maalesef :( Bir de çok kolay pişen sebzeleri Fissler'de dağılmasın diye eski düdüklüde pişiriyorum hâlâ. İlginize teşekkür ederim.
SilMerhaba.
YanıtlaSilBuğdayı 9 dk pişirmek yetiyor mu? Kullanma klavuzunda buharı çıktıktan sonra 15 dk daha pişirin diyor. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Yetiyor, bazen unutup 1-2 dakika geçirirsem süreyi, çok fazla yumuşuyor, dağılıyor. Bu şekilde bir deneyin bence. Yalnız piştikten sonra yaklaşık yarım saat açmıyorum düdüklüyü. Orada pişmeye devam ediyor aslında için için.
YanıtlaSilBuhari ciktiktan sonra ne demek arkadaslar? Ocaktan alip buharini kendimiz cikariyoruz hani, bahsedilen o degil sanirim? Ben sari ve yesil renkler ciktiktan sonra dk tutmaya basliyorum ve sanirim epey de bi dakika tutuyormusum meger,kisik ateste. Bilgilendirebilir misiniz?
YanıtlaSilBende vitaquick var, mavi zemin üzerinde iki beyaz çizgisi var. Mesela buğday pişiriyorum; 2. çizgiyi de tamamen gördükten sonra ocağın en küçük gözüne alıyorum ve 9 dakika o an başlıyor. 9 dakika bitince rahat 20-30 dakika bekliyorum. Sonra kapağı açarken fıs diye buhar çıkmıyor. Yani o süre içinde yavaş yavaş buharı kendiliğinden çıkmış oluyor. O şekilde yani. Eğer hemen musluğun altına sokup açarsam pişmemiş bir şeyle karşılaşmak mümkün.
Silİşkembe ve paça pişirdiniz mi acaba süreleri nedir merak ettim. Bende aldim ama henüz kargoda.
YanıtlaSilMaalesef hiç pişirmedim. Diğer düdüklüyle de pişirmedim, kıyaslayamıyorum o yüzden. Yaparsanız buraya da yazın olur mu? :) Kuzu incik gibi varsayarsak, 20 dakika tutmuştum onu, 2. çizgide.
SilBen bir ay kadar oluyor alalı dudukluyu iki kere paca pişirdim tam 1.50 dk pişti anca olmuş bir saatte aldım ilk seferde pişmemişti iade edilebiliyor mu çok pişmanım aldığıma hiç farkı yok digerlerinden
Sil20dk dır pişiyor ama herhangi bir çizgi belirmedi. fissler edition 4.5 ilk kez kullanıyorum yardım lütfen
YanıtlaSilKeşke dün görseydim mesajınızı, hay Allah üzüldüm şimdi. Bazen benim de sürekli fısss diye hava çıkarıyor ve o çizgi belirmiyor. Öyle zamanlarda kapağın sapıyla biraz olabildiğince sağ-sol, aşağı-yukarı oynuyorum. Lastiği tam oturmuyor bazen belki, ondan öyle yapıyor diye düşünüyorum. Anlatabildim mi? Tencerenin ve kapağın sapını tutup, birbiri üzerinde biraz kaydırır gibi tam oturtmaya çalışıyorum. Zaten bir anda fıslama bitip pimi yukarı doğru hareket etmeye başlıyor. Arıza değil yani, endişe edilecek bir şey yok.
SilAteşin yüksek olması gerekli düdüğün devreye girebilmesi için. yoksa 1 saat bile gecse yeterli basıncı oluşturmadığı için düdük devreye girmez
SilMinimum su düzeyine kadar su konulmayınca bu sorun olabiliyor.
SilKapak kapatilamadigi için oluyor kırmızı nokta ve close yazısını karşılıklı getirip sonra çevirip kapatın zaten düzgün kapanmayinca yemeğin suyu kapağın altından çıkıyor normal yerinden değil
SilTavsiyem, Kapağın iyice kapanması ve lastiğin oturması İçin kapakta kulp kısmı tarafında kilidin sibobu var tam lastik onun üzerine çıkarsa lastik ve kapak iyi kapanıyor. Kesinlikle suları dışarı vermiyor. İlk başta yüksek ateş ardından kaşık ateş önemli. Kulptaki close (yani 🔴Kırmızı noktaları üst üste getirerek kapatmanızı öneriririm.) pişme süresinden hemen sonra açmamak ve 20 dk dinlendirirseniz içinde pişme devam ediyor.
SilBir de, kapağın içinde döndürülebilir bir anahtar var, o bazen gevşiyor, onu arada bir sıkmak gerekiyor
Silmerhaba pırasa kaç dakikada pişiyor acaba
YanıtlaSilPırasayı 1.kademede 2 dakikada pişirdim bilgilendirmeler için teşekkürler
SilMerhaba, pırasa 30 saniyede bile eriyor malesef fisslerde. birinci kademede daha fıslamadan altını kapatıp yarım saat, acelem yoksa 1 saat sonra bile açıyorum.Lokum gibi oluyor. Kerevizi de aynı şekilde yapıyorum. Patates ve havucları için kaygılanmayın, aynı kısa süre içinde hepsi pişmiş oluyor.
Sil1. Derece gorundukten sonra küçük göze alıp mı pişiriyoruz..bu makına sıcaklıkla ıkıncı seviyeye cıkmıyor mu anlamadım hiç. Bende vitaguıck mavi var ve nasıl kullanacağını bilmiyorum
Silİşkembe kaç dakika bilen varmı ? Vitaquick blue çift beyaz çizgili.
YanıtlaSil2. çizgide 30 dakika.
Silişkembe 25 dk da pişiyor.
SilMerhaba, sarma dolma nekadar sürede pişer acaba?
YanıtlaSil8 dk da pişiyor.
Sil4 dakikada pişiriyorum. 8 de ne hale gelir bilemedim.
Silİkinciçizgiden sonramı 4dk
SilBişey sorucam birinci çizgi deki olan yemeklerde birinci çizgi çıkınça kısık ocağa koyçam demi ikinci çizgi çıkmıyomu o zaman ?
SilEvet, birinci çizgiyi görünce kısık ocağa koyun, yine de takip edin, 2'ye gelmez normalde, geliyorsa ocak daha kısık olmalı, yani o çizgiyi 1'de sabitlemeliyiz ocağın alevini ayarlayarak.
SilElektrikli ocaklarda Bunu ayarlamak çok zor çünkü altını kıssak bile cam ısındığı için hemen soğumuyor
SilSüreler şahane, yalnız süre bitiminde yarım saat kadar kapağı açmak için bekleyeceksen ne onemi kaldı bu kısa sürelerin kararsız kaldım açıkçası.
YanıtlaSilbekleme süresi gözünüzü büyütüyorsa içindeki besinin pişme süresine göre 1-2 dk daha fazladan pişirip altını kapattıktan sonra düğmesine basa basa yavasca havasını cıkarabilirsiniz. beklediğiniz durum içinde vakitten değilse de enerjiden tasarruf oluyor. her durumda avantaj saglayabilirsiniz yeter ki isteyin
SilBende onu düşündüm 30 dakika bekleyeceksem zamandan değil sadece enerjiden tasarruf etmiş oluyoruz
SilPirasa yemegini(yuvarlak yuvarlak) 2. Kademede 2 dk. Tutuyorum hic birsey olmuyor. Yanlis cok fazla su koymayin fisslerde cok su çekmiyor.
YanıtlaSilBamya yemegini (difrizden tabi)kiyma yada etini kavurduktan sonra banyasini koyup suyunu koyduktan sonrada 2. Kademede 2 dk tutuyoeum.
Bezelye yemeginide her islemini yaptiktan suyunu koyduktan sonra sonra 2. Kademe 2 dk tutuyorum .genelde pisiyor buharini kendisi cikartiyor ben ole aciyorum egerki pismemisse bir 30 sn daha tutuyorum calisan bayanlar icin muhtesem bir sey bu duduklu kolay gelsin bayanlar..
Çok teşekkür ederim :)
Silbu sayfayı sık kullanılanlara ekliyorum, süreler için hep tereddütte kalıyordum:) az önce kuzu eti+ıslatılmamış buğdayı beraber koydum, keşkek için...bakalım sonuç ne olacak...
YanıtlaSilNe kadar tuttunuz? Nasıl oldu, bazı okuyucularla birlikte merak ettik :)
SilNe kadar surede pisti kuzu eti ve bugday ben de denemek istiyorum
YanıtlaSilYeşil mercimek? Bir türlü tutturamıyorum yahu?
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
Sil3 dakika yeşil mercimek :)
SilAz önce denedim, 3,5 dakika gibi, önceden ıslatmadım, haşlamadım, soğanını salçasını kavurup doğrudan pişirdim.
SilMerhaba bende 1ay önce fissler vitaquick aldım açıkcası çok korkuyorum patlar diye kullanamıyorum.nasıl bir tencerede memnunmusunuz?guvenli mi?
YanıtlaSilTabi, güvenli. Hiç endişe etmeyin. Kapağı açmak için havası çıkana kadar beklerseniz hiçbir sorun yok. Veya çok aceleniz varsa tencereyi musluğun altına tuttuğunuzda havası çıkıyor, yine kapağı açmanızda sorun olmuyor. Güle güle kullanın ☺
Silmerhaba, 2 adet tavuk göğsü pişirmek istiyorum fisslerde ,yanlız susuz tandır şeklinde,kaç dakika tutmam gerek acaba ?
YanıtlaSilTencerenin kullanma kılavuzuna göre susuz pişirme yapmamalıymışız, minimum su miktarına uymamızı istiyor. O zaman da aynı şey olmuyor ette, haşlama gibi oluyor biliyorum ama; size kendi pişirme yöntemimi söyleyeyim: tavuk göğsünü, karnıyarık tenceresi gibi yayvan bir çelik tencerede/tavada -tavuğun miktara göre küçük veya büyük olanını seçip- tavanın dibine çok az zeytinyağı gezdirerek orta büyüklükteki ocağa koyup çok kısıkta kapağını kapatarak pişiriyorum. Suyunu salıyor, sonra alt-üst ediyorum. Suyunu çektiğinde biraz pişmeye devam edince pembeleşiyor. Eğer pişmemişse çok az sıcak su ekleyip suyunu çektikten sonra pembeleştiriyorum. Belki siz de böyle yapıyorsunuzdur da, bu yöntemin fissler'de karşılığı olmayınca, yardımcı olabilmek için yazdım yine de. Kolay gelsin.
SilDeniz börülcesi 2-3 dakikada pişiyor taze börülce 7-8 dakikada pişti sizin 3 dakika dediğiniz sanırım kuru börülce için diil mi
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilAslında, evet. Kuru olmalı. En azından kuri börülce yapıyorum arada bu listeye bakıp, taze yaptığımı hatırlayamadım. Uyardığınız iyi oldu, düzelteyim o kısmı, teşekkürler 🙂
SilMısır be kadar sürede pişiyor acaba ?
YanıtlaSil6 dk 1. Kademe sut mısır
SilTeşekkürler, listeye ekledim.
SilKoçan mısır deneyen oldu mu acaba.
YanıtlaSilDeneyen olmuş, 6 dakika, 1. kademe diyor.
SilTavsiyenize uyup fisslerde 2 bucuk dakika tuttugum kuru fasulyelerim sivi kivamina ulasti...
YanıtlaSil😱😱
SilMerhabalar :)
YanıtlaSilBen de fissler i yeni kullanmaya başladım ancak sanırım doğru kullanamıyormuşum yorumları okuduktan sonra bu kanıya vardım :)))
İlk deneyimim mercimek çorbasıyla hüsranla sonuçlandı sanırım çok kaldı ocakta ve dibi yanmıştı :(((
Pişirme süresi 3 dk demişsiniz ya direk ocağa koyup 3 dk mı tutuyoruz yoksa beyaz çizginin çıkmasını bekleyip öyle mi 3 dk tutuyoruz ? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim..
Çizgiden sonra 3 dakika, öncesi baya bir sürüyor zaten, saate hiç bakmıyorum o kısımda.
SilSüperrrr 3 yıldır kullanıyorum çok memnunum, hemde 2 tane aldım.
YanıtlaSilMerhaba, ben daha yeni aldım fissler düdüklü tencereyi ilk defa kullanacağım. Etli nohut yemeği yapmayı düşünüyorum, fakat nohut için verdiğiniz süre haşlanmamış sadece ıslatılmış şeklinde mi , yoksa ön haşlama yapmalı mıyım. Yardımınız için şimdiden teşekkürler:)
YanıtlaSilSadece ıslatmak yeterli ama sadece gazi çıksın diye bir taşım kaynatıp suyunu döktükten sonra yeni şu koyup pişirmeye başlayabilirsiniz.
SilMerhaba benim merak ettiğim ikinci kademye gelene kadar harlı ateşte sonra dakikası başlayınca altını kısıyoruz deyilmi
YanıtlaSilEvet, süreyi çalıştırmaya başlayınca, yani 1 veya 2. kademe, hangisinde pişecekse, o andan itibaren kısıyoruz, zaten unutup da kısmazsanız sesi gittikçe yükselir, sizi uyarır.
SilBu mesajı okuyorsanız Allah da sizden razı olsun yıllardır bebek maması gibi yemeklerden düdüklüyü pencereden atma derecesine gelmiştim. Sayenizde barıştık çok teşekkürler ☺️
YanıtlaSilSizden de Allah razı olsun, çok memnun oldum 🙂
SilMerhaba. Acaba yemeklerin suyunu nasıl ayarliyirsunuz. Düdüklü daha fazla buharla su sağladığından yemek cok sulu oluyor.bunu nasil ayarliyorsunuz
YanıtlaSilBazen iyi ayarlayamıyorum, biliyor musunuz ☺. Püf noktası şöyle; diyelim ki çok fazla su çekmeyen bir sebze pişiriyoruz, piştiğinde nasıl görmek istiyorsak o kadar koymak yeterli. Eğer su çeken bir şeyse, nohut, fasulye filân gibi o zaman suyun azalacağını hesaba katmak gerekiyor.
Sil1 yildir bütün düdüklüde pisen yemeklerimi sizin verdiğiniz surelerle pisirdim her zaman tam kiwaminda oldu cok tesekkurler
YanıtlaSilRica ederim, çok memnun oldum, ne güzel :)
SilMerhaba ıslatılmış kuru fasülye 2.5 dakikada pisiyor yazıyor bu blogda ama benimki yarım saatte zor pisti. Önceden haslarsam mı 2.5 dakikada pişiyor anlamadım Ben?
SilBöyle bir şey ilk defa duydum, yorumlarda 2,5 dakikada püre kıvamına gelip bana sitem eden de var. Lastiğinde bir sorun olabilir düdüklünüzün, aklıma başka bir şey gelmedi.
SilIslatmadan kasıt sıcak suda bekletmek,soğuk suda değil bu ayrıntıya dikkat çekmek isterim (tecrübe ettim😁) sıcak suda bekletince süre tam tutuyor...
SilDaha önce geceden soğuk suyla ıslatıp buzluğa attığım kuru fasülyeleri buzluktan direk yaptım 3dkda mükemmel olmuşlardı. Bir de havası çıksın diye sonuna kadar beklemedim bi 10-15dk bekleyip açtım. İlk defa kullandım düdüklüyü harika! Buradaki dakikalar için çok teşekkürler 🙏🏼
Silıslatılmamış kurufasulye kaç dakikada pişer ?
YanıtlaSilhiç ama hiç ıslatılmamışsa, 11 dk
SilBu lazım oluyor bazen, teşekkürler.
SilTam 20 dk tuttum 2. Kademede ancak açtığımda pişmemişti vitaquik kullanıyorum ilk denememdi
SilMerhaba ıslatılmış kuru fasülye yemeğini nasıl pişiriyorsunuz acaba?
SilIslatılmış olarak 2,5 dakikada piştiği için, ben de haşlayıp suyunu süzmeyi tercih ettiğim için -bazıları soğanı, eti hersi beraber pişiriyor, ben o şekilde yapmıyorum- ıslattıktan sonra 2 dakika Fisslerde pişiriyorum, buharı çıkınca süzüyorum, Bu arada güveçte soğanı yavaş yavaş kavrulmaya bırakıyorum, biraz salça vs... fasulyeyi süzünce sıcak suyla beraber güveçe alıuyorum, o yarım dakika eksik süreyi güveçte tamamlıyorum, hiç dakika tutmadım, özleşene kadar. Bir de pişirme dakikasıyla ilgisi yok ama tereyağda toz biber kızdırıp ilave edince çok güzel oluyor ;)
SilIslatılmamış 1 paket kuru fasulye max su seviyesine yakın su koyarak 2. Seviyede 20 dkda yumuşacık oldu. 2. Seviye çizgisi çıkana kadar da 10 dk süre geçmiştir.
Silİlaveler yaparsanız çok seviniriz her yemek yaptığımda süre olarak burayı kullanıyorum çok teşekkür ler
YanıtlaSilBen de hep buraya bakıyorum, geliştirilirse çok sevinirim :)
SilMerhaba ısltılmış kuru fasülyeyi kaç dk. Da pişiriyorsunuz ve 2. Kademe değil mi?
YanıtlaSilEvet 2. kademede ve 2,5 dakika kaynatıp suyunu süzüp sonra soğanını kavurup pişiriyorum. 3 dakika dolarsa tamamen pişmiş oluyor, eğer süzmeyecekseniz, soğanıyla pişirecekseniz 3 dakika tutarsanız helmelenmiş bile olur.
SilBen kurufasulyeyi 9-10 dakika pişiriyorum sonra musluğun altına koyup havasını alıp kapağını açıyorum. Önce pilavı yapıyrum. Pilav demlenene kadar fasulyem hazır ve kıvamında oluyor. Yani süreyi uzatıp bekleme süresini kullanmıyorum. Dışarı çıkmam lazımsa pişme süresini kısaltıyorum ve ocağı kapatıp kapağı açmadan çıkıyorum .
YanıtlaSilBunu duyduğum iyi oldu, teşekkürler.
SilOnceden haşlıyor musunuz
SilAnladığım kadarıyla haşlamıyor önceden.
SilMerhaba yeşil mercimek mama hibi oluyor diyenler için yazmak istedim. ben ıslatılmış yeşil mercimeği 3 dk pişiriyorum musluğa tutarak açıyorum gayet kıvamında oluyor. Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilBen de teşekkür ederim
SilTeşekkürler :) Ben hiç ıslatmıyorum mercimeği. Islatmadan da ne kadar zamanda piştiğini biliyor musunuz?
SilMerhaba ıslatılmamış mercimeği 6dk pişirdim ve sonra 15dk bekleyip öyle açtım kapağı. Mercimek ve içindeki patatesler mama olmuştu 😂 bundan sonra 3dk pişirip 15dk bekleyip açacağım belki size de fikir olur
SilMerhaba, öncelikle bilgiler için çok teşekkürler :) düdüklüde yaprak sarması veya biber,lahana dolması pişirdiniz mi acaba fissler de ? pişirdiyseniz ne kadar süre aldı acaba öğrenebilir miyim ?
YanıtlaSilRica ederim, denemedim. Bir blogta deneyeni okumuştum, dolma 1. çizgide 7 dakikada pişmiş, buharı çıkana kadar açmamış, yumuşacık olmuş gibi görünüyordu fotoğraftan.
Silyaprak ve biber 4 dk
Silİlk çizgide 4 dakika öyle mi?
Silmerhaba arkadaslar.benim hic duduklum yok.kuzu kelle iskembe ve paca yapmak icin 6 lt mi yoksa 8 lt mi almam lazim fisler marka
YanıtlaSil8 lt lik ideal
Silet yemeği için klasik düdüklüde ki gibi suyu çektirme yapılıyor mu? yoksa direkt kapak mı kapatılıyor?
YanıtlaSilEvet, pişirme usulüm klasik düdüklü gibi, sadece süresi farklı. Pişerken içinde su olması gerekiyor yanmaması için.
Silkuşbaşı et yemeği için klasik düdüklüde ki gibi suyunu çektirme işlemi yapılıyor mu yoksa direkt kapak mı kapatılıyor?
YanıtlaSilKlasik düdüklüde eti ve soğanı nasıl önce kavuruyorsam biraz, bunda da aynı şeyi yapıyorum. Tabi pişmesi için yetecek kadar sıcak su eklemeyi de ihmal etmeden.
SilMerhaba. Etli kuru fasulyeyi nasıl pişiriyorsunuz. Etin pişme süresi ile kuru fasulyenin pişme süresi farklı dana eti pişinceye kadar kuru fasulye dağılmıyor mu?
YanıtlaSilEvet haklısınız, süreler farklı. Pişme süreleri farklı olan bu tip yemeklerde hep eti önceden soğanla beraber az suyla pişiririm, pişme süreleri arasındaki dakika farkı kadar tutarım. Sonra zeytinyağı ilave edip kavururum, salça, sebze veya fasulye filan sonra gelir. Mesela kuru fasulye 2,5 dakikada pişecek diyelim, eti 2,5 dakika eksik pişiriyorum ilk başta.
Sil1 saat sıcak suda beklettigim kuru fasulye ile kuzu kuşbaşı eti birlikte 17 dk da pişiriyorum sonra inmesini bekliyorum eğer hala pismemisse 3 dk daha pişiriyorum
SilEti 2,5 dk fazla pişiriyorum demek istediniz? 2,5 dk geçtikten sonra et de kuru fasulye de pişmiş olmalı çünkü?
SilHayır, 2,5 dakika eksik pişiriyorum ilk başta, çünkü sonra fasulyeyle beraber o 2,5 dakika sonra tekrar pişiyor, yoksa lime lime olur.
SilEti kuru fasulyeden önce en başta tek pişirirken düdüklüyü suyun altında mı açıyorsunuz yoksa çizgi inene kadar bekliyor musunuz? Çok acil cevap verirseniz sevinirim 🙏🏻
SilÇok acil kısmına yetişemedim ama hiçbir aşamada suyun altında bekletmiyorum.
SilKesinlikle düdüklü on numara. Hem zamandan hem enerjiden tasarruf ediyorsun. Almak isteyenler hiç düşünmesin. Bendeki 8 lt. Farklı boyundan daha almak istiyorum. Diğer tencereleri kullanmak bile istemiyorum. Herşey 5 dk 10 dk da hazır. Dünde süreye uyarak 7 dkda yaprak sarması yaptım. Yumuşacık oldu. Teşekkürler site sahibi. Yalnız diğer tariflerin pişme süreleri de olursa çok memnun olurum.
YanıtlaSilBen de teşekkür ederim 'unkown' yorumcu :) Yeni süreler tecrübe edersem eklerim tabi inşallah.
SilMrb kuşbaşı et kuzu 7dk demişsiniz.7dk sonra kapağı açıyo musunuz yoksa içinde bekliyo mu? Benim etim çok pişiyo 10dk tutuyorım çok lezzetsiz oluyo.havasını alıyorım direk . Suyunu ne kadar koyuyorsunuz?ben etin suyunu mu çok koyuyorım acaba suyu hep içinde kalıyo da
YanıtlaSilKapağı açmıyorum, 20-30 dakika bekletiyorum havası çıkana kadar. Suyunu tencerede buhar olması için, basınçla pişeceği için az da olsa suya ihtiyacı var diye az koyuyorum, 1 - 1,5 bardak gibi, etin miktarına göre.
SilTaze fasulyeyi kac dk pisiriyosunuz acaba
YanıtlaSil7-8 dakika, 1. çizgide. Kartsa 8 dakika, tazeyse 7 yeter.
SilMerhaba kemiği ne kadar süre kaynatıyorsunuz
YanıtlaSilMerhaba, not etmemişim, sanıyorum 2. çizgide 1 saat tutmuştum, daha fazlasına gerek duymam ama bir uzman daha iyi bilir, kimileri normal tencerede çok kısıkta 24 saat filan pişiriyor, düşünmek bile istemiyorum 🙂🙃
SilFissher düdüklümden ben de çok memnunum müthiş bir buluş çalışan bireyler için çok kullanışlı ancak ben de geç saatlerde yemek yaptığımdan suyun altında buharını çıkarıyordum umarım kapağa zarar vermemişimdir. Bundan sonra buharını kendisinin atmasını bekleyeceğim. Bilgilendirme için teşekkürler.
YanıtlaSilSuya da tutabilirsiniz, biraz daha uzun süre pişirme gerektirir sadece. Yoksa zarar vermez, ben de bazen dalıp süreyi aştığımı farkettiğimde suyun altında tutuyorum, zaten kitapçıkta yazıyor, bu da bir yöntem.
SilMerhaba, bugün ilk kez fissler kullanmaya başladım, bir sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim, örneğin ikinci kademede pişireceksek , ikinci çizginin tamamı görününce mi altını kısıyoruz? yoksa hafif görünmeye başlar başlamaz mı? Kullanma kılavuzunda ikinci kademe için birinci beyaz halka görülünce kısın demiş,sonra ikinci çıkıyor :) ancak böyle yapan hiç duymadım
YanıtlaSilİkinci çizginin tamamını görünce kısıyorum. Ama o halka daha da yükselmemesi lazım olabildiğince kıstığınızda neredeyse o hizada kalabilmeli. İlk kullanımlarda tecrübe edersiniz zaten. Meselâ çok kısıksa, belki basınç düşebilir, 2'den 1'e inebilir veya tam tersi, 1. çizgide bırakıp mutfaktan çıkarsınız, dönünce 2. çizgiyi görürsünüz. Zamanla hangi ocakta daha uygun olduğunu insan öğreniyor.
SilBen de yeni almıştım düdüklü mü ve çok geç pişiriyordu yorumlariniz sayesinde istediğim sürede pişirebildim 2 kademeden 1 düşüyordu ve ben bunu önemsememiştim müşteri hizmetlerini bile aradım ama çok da faydalı olmadı sizin yorumla olayı çözmüş oldum çok teşekkürler
Sil🤗
SilMerhaba ben fissler vitaguik serisinden aldım ama yemeklerim çok geç pişiyor mesela yeşil fasulye yaptım 12 dk tuttum pişmemişti 5 dk daha pişirdm yardım lütfen
YanıtlaSilKitapçıktaki kullanma talimatlarına uymanıza rağmen mi? Atladığınız bir şey olabilir mi acaba, youtube'da bir video ile teyit edin bence, bu kadar uzun süre olmaması lazım.
SilBen de Aynı sorunla karşılaştım galiba ocağın altı çok kısıksa basınç kaybı olup kademe düşüyor ve geç pişiriyor pişirirken bu duruma bir dikkat edin
SilSizin sitelerimize göre kullanıyorum duduklumu vecok memnunum.gecen gün dana kuşbaşı pisirdim.once eti koydum suyunu salinca minimum seviyeye kadar suyu çıkmıştı.arti şu koymadım.direk kapattım kapağını 6 dk sonra kapattım altını.buhari çıkana kadar bekledim.ve kapağı açtığımda hala suyu vardı.agzi açık şekilde suyunu çektirdim ve yağını koyup kavurdum.cok lezzetli oldu.fikir olsun sizlerede
YanıtlaSilAllah razı olsun, bunu hep denemek istiyordum ama yakma riskini göze alamamıştım. Bu çok faydalı oldu gerçekten benim için, çok teşekkür ederim :)
SilYine merhaba :) Listedeki barbunya taze barbunya mı acaba?
YanıtlaSilEvet, taze barbunya.
SilHatta siz sormuşken yanına not düşeyim, iyi olur, teşekkürler :)
SilTeşekkürler. Siz yanıt vermeden önce pişirdim. İlk çizgide 4 dk tutayım dedim ama pişmedi, sonrası sıkıntı işte. İyi ki varsınız :)
SilYorumlarda konuşulan süreleri de (sarma-dolma, yeşil mercimek vs gibi) listeye ekler misiniz? Her seferinde tüm yorumları kontrol etmek zorunda kalıyorum bazen :)
SilTeşekkür ederim, siz de iyi ki varsınız. Okuyucu yorumlarında farklı tecrübeler var, bir ara toparlayıp yanına okuyucu tecrübesi diye not düşüp yazmak istiyorum ben de evet. Ben de bazen Ctrl+F ile yorumları tarıyorum çünkü :)
SilMerhabalar, bu paylaşımınızdan o kadar faydalandım ki çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilBenim tecrübelerim🙈🙈🙈
Makarna: 2. Kademe-6 dk da pişirip suyun altına tuttum harika pişmişti
Et:2. Kademe-11 dakikada süper lezzetli oldu
Kuru fasulye (ıslatılmış)- 2. Kademe-3 dakika yine süper lezzetli oldu
Kuru fasulyeyi ılık suyla ıslattım, sonra direkt pişirdim
Yaptıkça paylaşırım.🙈
Sevgiler
Ben de teşekkür ederim paylaşımlar için.
SilKuru fasulye haslamak istiyorum fakat daha once hic kullanmadm ne kadar su koyacağım bu arada 1kg fasulyem acil bilgi verirseniz sevinirm
YanıtlaSil1 kg fasulye hiç haşlamadım, üstüne 2-3 parmak çıkacak kadar su eklesek yeteri kadar boşluk kalıyor mu? Benimki çok geniş hacimli tencere değil.
SilBamya kaçdakikada pişiyor kaçıncı kademede oluyor
YanıtlaSilOkuyucu yorumuna göre derin dondurucudaki bamya 2. çizgide 2 dakikada pişiyor. Muhtemelen sonra düdüklüyü suyun altına tutup hemen kapağı açıyordur, yoksa bamya püre olur herhalde.
SilHer seferinde tek baktığım sayfa. Umarım hep açık kalır yoksa fisslerde nasıl yemek yaparım bilmiyorum. Yorum yazan ve sayfa sahibine çokkk teşekkür ederim.
YanıtlaSilRica ederim, ben de size ve yorum yazanlara çok teşekkür ederim. Benim de ezberimde değil hâlâ, ben de açıp bakıyorum birçok şeyin süresine :) Blogspot kapanacak olursa başka mecraya taşırız, hep açık kalır inşallah.
SilMerhaba, ıslatılmış maş fasulyesi deneyen oldu mu?
YanıtlaSilMerhaba. Öncelikle faydalı bilgiler için teşekkürler. Bende vitaquick var. patlıcan, kabak kaç çizgi, kaç dk da pişiyor?. Tecrübe edip, yardımcı olabilen olursa çok sevinirim
YanıtlaSil
YanıtlaSilişkembe 30 dak 2. kademede
sürekli yapıyorum tam kıvamında oluyo
Bu ürün konusunda bayağı çekincelerim falan vardı ama pişirme sürelerine baktıktan sonra emin oldum ve eşime aldım hediye olarak. betusundukkani.com dan aldım fissler düdüklü tencere yi .
YanıtlaSilMerhaba Etli biber patlıcan dolması kaç dakik verilmelidir .. yukarda dört dakika verilmiş yeterli olur mu lütfen acil cevap bekliyorum
YanıtlaSilOkuyucular denemiş, ben olsam öyle yapardım, eksik olursa 2 dak. ilave edilebilir ama lapa olursa geri almak mümkün değil ;)
SilTeşekkür ederim#buzlubadem#
YanıtlaSilBiftek tecrübe eden varsa kaç dakikada pişirdiğini yazabilir mi?
YanıtlaSilMerhabalar fishler blue point düdüklümü bugün aldım. Kutunun içinden kocaman bir kitapçık çıktı. Ama sebzelerin pişme süresi ile ilgili hiçbir bilgi yok. Paylaşımlarınız için teşekkürler. Birde bir sorum olacak. Benim ocağım cam. Düdüklünün tabanına göre orta gözde pişirme gerekiyor. Doğalgazlı ocakdaki gibi küçük göze alınmıyor. Önce dokuzda basınçlı pişirip, sonra aynı ocakta üçe düşürsem olur mu?
YanıtlaSilGüle güle kullanın öncelikle. Cevap vermeden önce İnternette indüksiyonlu ocaklarda düdüklü kullanımına dair kısa bir araştırma yaptım, çok net bir tarif bulamadım ama kısacağınız dereceyi düdüklünün çizgisinden bulacaksınız bence. Mesela 1. çizgide pişecekse hep o seviyede görmeniz gerekiyor, buna göre bir iki kullanım sonra alışacaksınızdır. Kolay gelsin, bereketli sofralarınız olsun 🙂
SilBinlerce liraya düdüklü satıyorlar , kapkalın bir kitapçık veriyorlar ama içinde pişme sürelerine dair en ufak bilgi yok gerçekten beni çok şaşırttı fıssler ..
SilMerhaba tüm patates kaç dk haşlanıyor acaba
YanıtlaSilMerhaba, denemedim ama orta boy bir patates için 3 dakika yeterli diye düşünüyorum.
Sil1.cizgidemi?
SilEvet, 1. çizgide
SilYeşil , kırmızı biber dolması deneyen var mı?
YanıtlaSilDeneyen olmuş, 4 dakika yazmışlar.
SilBunları bir liste şeklinde yazıp bilgilendirseniz ne güzel olur .yazıları okuyup tek tek aramak biraz zor oldu
YanıtlaSilGönderinin altına 'Okuyucu Tecrübeleri' olarak yayınladım zaten. Bir de yine de bir arama yapacaksanız bilgisayarda iseniz Ctrl + F tuşları ile cepten giriyorsanız da browser'ın arama özelliğini kullanarak sayfada istediğiniz kelimeyi aratabilirsiniz. Mesela 'enginar' yazıp, 'sarma' yazıp aramak vs.
SilMerhaba kavurma nasıl pişiriliyor fişler de şimdiden teşekkür ederim 😊
YanıtlaSilHenüz pişirmedim, yapılacaklar listemde duruyor şimdilik ama bildiğim kadarıyla şöyle yapıyorlar; kuşbaşı eti tencereye alıp harlı ateşte suyunu salıp çektiriliyor, sonra yağ, tuz, ve biraz su ilavesiyle kuzu ise 7 dakika, dana ise 10 dakika pişiriliyor, açınca muhtemelen suyunu çekmemiş olur, biraz daha kaynatıp çektirilir. Ama kısık ateşte ağır ağır pişen kavurmanın aynısı oluyor mu bilmiyorum.
SilMerhaba bende vitaquik imi yeni aldim canim düdüklüm o derece sevdim yani 😊 unknown,dana kavurma için eti az yağda kısık ateşte suyunu saldırıp, dudukluyu kapatıyorum. Etin miktarina göre pişirip açınca dibinde suyu oluyor hala. Suyundan alıp tavada z.yagi ve kekik ile azıcık döndürünce servise hazır. Kalan suyu da pilav veya çorbada kullanıyorum.
SilMerhaba kuşbaşı eti sebzeleriyle birlikte kavurmama ragmen suyu çekene kadar asla 10 dkda pişmişyor
YanıtlaSilSiz de yeni aldınız sanırım benimki de söylenilen sürelere asla uyumayacak gibi. Islatılmamış kuru fasulye 35 dk da zor pişti
SilMerhaba bugün kaz pişirmek istiyorum süre olarak ne önerirsiniz acaba teşekkürler
YanıtlaSilİkinci çizgide 25 dk pişirdik kazı, buharının kendiliğinden çıkmasını bekleyip öyle açtık. Çok güzel pişmişti, kemiğinden ayrılıyordu hatta.
SilMerhaba, Evleneli 1.5 yıl oldu ve hevesle fissler düdüklü aldık. Her yemek yaparken dur bir buzlubademe bakayım diyorum. Bu zamana kadar o kadar çok işime yaradı ki notlarınız. Hiç şaşmadı yazdığınız süreler. Hatta kendim ne aklıma ne de bir yere not etmiyorum. Buzlubademde nasılsa yazıyor diye... Umarım hiç silmezsiniz bu blog yazısını :)
YanıtlaSilİnternetin artık uygulamalara, büyük sosyal medya sitelerine dönüştüğü bu dönemde hala sizin gibi blog kültürünü devam ettiren insanları görmek de ayrıca mutlu ediyor beni.
Çok memnun oldum bunları duyduğuma, ben de ezberimde tutmaya çalışmıyorum, ben de bakıyorum hâlâ. Silmem bu durumda, google olur da bir gün blogları silerse yandık demektir, o zamana kadar devam :)
SilMerhaha ben yeni seri Green point aldım ıslatılmamış kuru fasulye 35 dk da zor pişti 2. Kademede sanırım kaliteyi düşürdüler yine de diğer düdüklüme nazaran yarı yarıya pişirdi
SilMerhaba, bende aynı seriyi yeni aldım. Hala pişirme ile ilgili sorununuz devam ediyor mu acaba ?
SilMerhaba, aynı seriyi bende yeni aldım. Pişirme ile ilgili sorununuz hala devam ediyor mu acaba?
SilMerhaba,
YanıtlaSilneden bazı yemeklerde 1. kademeyi tercih ediyorsunuz ? mesela taze fasülye için 1. kademe 7-8 dk yazmışsınız. onun yerine 2. kademe 3-4 dk yapsak olmaz mı?
Olur tabi, bildiğim kadarıyla 1. Kademede piştiği sürenin 2/3'ü kadar zamanda 2. Kademede pişiyor. Mesela taze fasulye için belki 3-4 dakika yerine 5 dakika daha iyi olabilir.
YanıtlaSilMerhaba etli kuru fasulye ve etli yeşil fasulye pişireceğim ancak ikisinde de eti önceden tam olarak kaç dk pişirmeliyim? Çünkü pişme süreleri farklı biliyorsunuz. fasulyelerin süresi de 2.kademeden verilse hesaplayacağım ancak fasulyeler 1.kademeden verildiği için kafam karışıyor 😅
SilMerhaba,
SilKuzu eti 2. kademede 2 dakika + taze fasulye 1. kademede 7-8 dakika,
Kuzu eti 2. kademede 4,5 dakika + kuru fasulye 2. kademede 2,5 dakika
şeklinde olabilir. Kolay gelsin.
Birinci çizgide 3 dakikada pişen bir şey, 2. çizgide 2 dakikada pişiyormuş diye formülize edebiliriz. Zannedersem kitapçığında yazıyordu, 1'e 1,5 oranında hesaplayın süreyi diye.
Merhaba,
YanıtlaSilKabak için 1.çizgide dakika önerisi olan var mı?
Merhaba ürünü yeni aldım. Çizgiler çıktıktan sonra en küçük göze koydum ama.bu gözünde en kısığımı olmalı. Yoksa en küçük göz harlı şekildemi yanacak acaba
YanıtlaSilEn küçük gözün kırığı ile çizginiz görünmeye devam ediyorsa kısığı o olsun. Mesela 7 dakika çift çizgide pişecek diyelim, 3 dakikadan sonra birinci çizgiye iniyor mu, bu önemli. Ocağın verdiği sıcaklık düdüklünün basıncının devamı için yeterli olmalı, takip ederek pişirin. Güle güle kullanın.
SilKabuklu fıstık denediniz mi kaç dkda pişer acaba?
YanıtlaSilKabak dolması hangi çizgi ve kaç dakikada pişer acaba
YanıtlaSilMerhaba etli kuru fasulyeyi yorumlardan bir türlü anlayamadım. Etsiz kuru fasulyeyide anlayamadım. Etsizini akşamdan ıslatıysak 2. Çizgi çıktıktan kaç dk sonra kapatıyoruz? Etlisinde de etini ve kuru fasulyeni beraber mi koyuyoruz yoksa önce eti haşlayıp tencereyi açıp içine kuru fasulyesini mi koyuyouz?
YanıtlaSilEtsizi önceden ıslatıp 2. çizgide 2,5 dakikada kapatırız. Etli ise eti önceden biraz pişiriyorum. Bu biraz ne kadar, etin toplam pişme süresinden 2,5 dakika eksik. Eti komple yumuşayana kadar pişirip bir de fasulyeyle pişirirsek lif lif ayrılabilir, o yüzden eti 4-5 dakika az suyla pişirin, kapağı açmak için yine bekleyin hatta, sonra fasulyeyle beraber 2,5 dakika pişsin.
SilNohut 13 dk - barbunya 13 dk 2. Kademe (ıslatılmış)
YanıtlaSilKuru fasulye 8 dk(ıslatılmış)
Patates 7 dk 2.kademe
Mısır 1. Kademe 3 dk
Kuru Börülce 1. Kademe 3 dk( ıslatılmış)
Hepsinde buhar çıkana kadar bekliyorum, suyun altına tutmuyorum
Merhabalar Fissler yeşil olanlardan var. Bana hep dediğiniz gibi çok az süre dendiği için aldım. Şimdi sizin yorumları okuyunca bir ve iki de. pişirme surelerini öğrendim. Hiç islatilmamis kuru nohutu ikinci seviyede çizgi çıktıktan sonra 18 dk pişirdim. Kaynar su koymuş idim. Harlı ateşte beş dakikada çıktı çizgi zaten.Kisik ateşe aldım. Kapağı kendi buharini verene kadar açmadım. Baktım pişmemiş. Bir on dk daha koydum. Yeni aldım. Hiç o anlatilan mükemmel fissler i göremedim. Benimki mi rizali?
YanıtlaSilBilemiyorum ki, bu gibi birkaç kişi daha yazmış, şaşırmamak elde değil. Servisi ile görüştünüz mü? Kitapçığında nasıl dakikalar yazıyor? Nohut 28 dakikada pişecekse normal düdüklüye yakın bir performans. Fiyatları açık ara önde gidiyor ama...
SilBen yazmıştım teşekkürler cevap yazmissiniz. İki gün once ıslatılmış nohutu ikinci seviyede 31 dk da pisirdi. Dolma 12 dakikada pisti. Servise göndereceğim. Yenisi ile değişimi isteyeceğim. Aldığım günden beri böyle.
SilMerhabalar. Hiç bal kabağı deneyen varmı acaba. Kaç dakikada pişer fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim
YanıtlaSilMerhaba ben yeni ficcler kullanıcısıyım koyu yeşil çizgi çıkınca en kısığa değilde orta ateştemi pişirsem kısınca süre uzuyor biyerde yanlışım yapıyorum orta ateşte süreleri tutsam olurmu
YanıtlaSilOrta ateşte basınç çok artar, çok şiddetli buhar verir, güvenlik sınırını aşar diye düşünüyorum.
SilFissleri alalı 2 ay oldu hala daha nasıl kullanacağımi bilmiyorm ve kullanmadığım için de gereksiz bulmaya başladım 🥺 mesela normal tencerede yemek yapar gibi soğanı doğrayıp salça vs koyup yemeğin suyunu koyduktan sonra mı kapağı kapatacağız ben normal düdüklüde bu yaptıklarım hafiften kaynamaya başladığında kapatıyorum kapağını bunda nasil olacak hiçbir bilgim yok
YanıtlaSilEvet normal tenceredeki gibi, soğanı salçayı kavurup, yemeğin suyunu koyduktan sonra kapağı kapatıyoruz. Yalnız çok fazla su çekmeyen bir sebzeyse suyunu normal tencereye göre biraz daha az koyun çünkü daha az buhar çıkıyor, sonra sulu bir yemekle karşı karşıya kalabilirsiniz.
SilMerhaba, ıslatmayı unutmuşum barbunyayı 2.kademede 20 dkk yapsam olur mu acaba?
YanıtlaSil