Vişneli Tart Pasta


Yapmanın en kolay olduğu pasta sanırım. Pandispanyayı bölmek için saatlerce bekletme şartı olmadığından çabucak hazır hale geliyor.

Vişne yerine frambuaz, böğürtlen veya bunların ikisi / üçü birarada da çok güzel oluyor. Hatta belki şeftali, kayısı gibi meyvelerle de olabilir.

Pandispanyasının turtaya benzerliği olsun diye tok bir kek hamuru gibi hazırlıyoruz, daha yumuşak isteyen un miktarını biraz eksiltebilir.

Tart Hamuru Malzemeleri

2 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker (140 gr.)
1/2 kahve fincanı su
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
4 kahve fincanı un (192 gr.)
1 paket vanilya (şart değil)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paket)

Krema Malzemeleri

500 ml. süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1/2 paket vanilya 
1 yemek kaşığı tereyağ 
küçük bir parça damla sakızı

Vişneli Sos Malzemeleri

2 - 2,5 su bardağı vişne (dondurucudan kullandım) 
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı -tepeleme- nişasta (18-20 gr)
1 çay bardağı su

Yapılışı

28 cm.'lik tart kalıbı (tartı ters çevirdiğimizde ortası çukur çıkan kalıplardan) için malzemeler kek gibi çırpılıp yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülüp 170 derecede 20 dakika pişirilir.

Krema malzemeleri sürekli çırparak pişirilir, pişince tereyağ karıştırılır. (Vanilya, tereyağ ve damla sakızı kullanmak şart değil, lezzet önerisi.) Pandispanya soğuduğunda içindeki boşluğa pişirilen krema dökülür.

Yorumlar

  1. çok güzel görünüyor.benim anlamadığım bir şey var 0,5 nasıl bir ölçü onu bilmiyorum ben onu biraz daha açarmısınız...iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  2. mmm bayılırım ellerine sağlık cnm..

    YanıtlaSil
  3. lezzet sarayı, 0,5 = 1/2 yani yarım ölçü. Metindeki 0,5'leri 1/2 olarak değiştireyim madem; daha anlaşılır olsun.
    ayrıca yorumlarınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık...şimdi tarifinizi yapmak istiyorum ama sos olayında kafam karışti.neden yaptığınız sosun tarifini yazmadınız yoksa ben mi yanliş anladım.selamlar....

    YanıtlaSil
  5. Cok nefis hemen yenmeli,denicem tesekkürler iyi pazarlar!

    YanıtlaSil
  6. canikom, sosta 12 gr. nişasta (1 tepeleme tatlı kaşığı) ve yarım su bardağı su kullanmıştım, hepsini üstüne boşaltınca bir kısmı kenarlarından aktı. Aslında 1-2 kaşığını dökmeyip kendim yeseydim akmayacaktı belki de, o yüzden bir dahaki sefere daha koyu yaparım diye öyle yazdım.

    YanıtlaSil
  7. Hımmm! Birileri gene harikalar yaratmıış :) Bu tarif cepte efendim; denenecek; ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  8. çok tşk ederim ilginiz için en kısa zamanda deneyeceğim.sevgiler....

    YanıtlaSil
  9. Harika görünüyor, Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  10. Tam da 28 cm lik tart kabı almıştım. Dolapta da vişne ve dut var yihhooo... kim takar Karatay ı.

    Kiş kursuna gitmiş anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  11. biraz önce tamamladim nefaseti...dinlenmeye biraktim ama kenarindan da azıcik kestimve yedim. çok lezzetli... tesekkur ederim hersey icin...takipçinizim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Rica ederim, benden de sevgiler. afiyet olsun, siz memnun kalınca ben daha da memnun kalıyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Kiş kursunun bize de tarif olarak yansımaları olur değil mi sevgili anne Çiğdem? Bence de kim takar diyeti, haftada bir öğün çılgınlık yapmak lazımmış zaten :)

    YanıtlaSil
  14. tatlı ve mayhoş lezzeti bir arada çok severim ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. Offff nefis görünüyor yaaa..:)))
    Fen halde can çektiriyor.
    Ellerine sağlık cnaım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder