Dereotlu Poğaça



Kıyır kıyır, güzel bir hamuru var.

Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sulu yoğurt (veya ayran)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 yumurta akı (sarısı üstü için)
aldığı kadar un (çok azı tam buğday)
yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu

İç Harcı

peynir
maydanoz

Yapılışı

Klasik poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur tutulur. Küçük bezeler halinde üçgen olacak şekilde katlanır. Üstüne yumurta sarısı sürülür.

185 dereceli fanlı fırında 3. seviyede yaklaşık 25 dakika pişirilir. Bir tepsi poğaça çıkıyor, 23-24 tane kadar.

Yorumlar