Zeytinyağlı Pastane Poğaçası



Tarif sanal fırın'dan. Klasik boy çay bardağı kullandım,  ajda değil. 

Malzemeler

2 çay bardağı zeytinyağı (125 gr)
2 çay bardağı yoğurt (150 gr)
2 yumurta (+ 1 yumurta sarısı üstüne sürmek için)
2 yemek kaşığı toz şeker (25)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket toz maya (11 gr)
4 su bardağı un (500 gr)

peynir
maydanoz

Yapılışı

Yağ, yoğurt, yumurta, şeker ve maya karıştırılır. Oda sıcaklığına gelmesi için ocakta çok az ılıştırılur. Sonra un, tuz, mahlep eklenir. Yumuşak bir hamur olacak şekilde kıvamı ayarlanır. Hamur kabarmaya bırakılır. 

190 dereceli fırında, 2. seviyede,  alt-üst ayarda, 30 dakika -veya kızarana kadar- pişirilir.

Bu ölçüyle 1 tepsi poğaça çıktı, 15 tane. 



Yorumlar