Kabak Sıyırma



Girit mutfağından müthiş bir zeytinyağlı (veya salata).

Malzemeler

4 kabak
1 kase doğranmış taze soğan
4 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
6-7 sap taze nane (yoksa kuru nane)
1/2 çay bardağı baldo pirinç (ajda bardak)
1 çay bardağı su
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
1 limon suyu

Yapılışı

Pirinç sıcak suda yarım saat kabartılır.

Küçük doğranmış taze soğan ve sarımsaklar yarım çay bardağı zeytinyağında biraz kavrulur. Ardından pirinç eklenip çok az kavrulur, 1 çay bardağı sıcak su ilavesiyle tencerenin üstü örtülüp pişmeye bırakılır.

Kabakların kabukları soyulup geri kalanı çekirdekli kısma gelene kadar kabak soyacağıyla sıyrılır. Pirinç suyunu çekince kabaklar ilave edilir. Bir süre sonra da doğranmış dereotu ve nane eklenir. Su koyulmaz, kendi suyuyla yaklaşık 10 dakikada kısık ateşte pişecektir. 

Piştikten sonra da üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir.





Yorumlar