Peynirli Kol Böreği (Boşnak)


1 tepsi börek çıkıyor aşağıdaki ölçülerle.

Malzemeler

1,5 su bardağı su
3,5-4 su bardağı un
0,5 tatlı kaşığı tuz
biraz sirke
biraz zeytinyağı

750 gr böreklik peynir
1 kase kaşar, tulum karışımı

1/2 kase zeytinyağı

Yapılışı

Hamur yoğrulup 1 saat dinlendirilir. 

Hamur 5 beze halinde unla açılır, servis tabağı büyüklüğüne gelince altı üstü yağlanıp 30-40 dakika bekletilir. Hava sıcaksa daha serin bir yerde durması lazım. Sonra masada elle çekip büyütülür. 

Harç koyulur. Rulo şeklinde sarılıp, tepsiye yerleştirilir. Üstüne de biraz yağ sürülüp 220 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Önce 2. seviyede alt-üst 30 dakika, üstü kızardıktan sonra da 1. seviyede 10-15 dakika pişirilir. 

Yorumlar