Dilim Börek


Tarif Yeşim Abla'dan. Minicik, çok şirin oldular.
Malzemeler

2 yufka
1 yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 fincan yoğurt

2-3 patates (haşlanmış)
maydanoz, dereotu
baharatlar
1 yumurta akı (sarısı üstüne)

Yapılışı

Yufka tezgaha serilir, çırpılmış yoğurt, yumurta ve yağ karışımının yarısı sürülür, diğer yufka da üstüne serilip sos sürülür. Haşlanmış patates kuşbaşı büyüklüğünde parçalar halinde yufkaya yayılır. Yufka 4 taraftan içe doğru 4 parmak katlanıp kare şekil verilir, katlanmış kısımlara da kalan sos sürülür.

İki karşılıklı uçtan ortaya doğru gevşek sarılır, iki rulo 3-4 cm dilimlere bölünür. Üstüne yumurta sarısı sürülüp susam serpilir, 210 dereceli fırında 2. seviyede alt-üst pişirilir. Bu ölçüyle 18 dilim çıkıyor.


Yorumlar

Yorum Gönder