Kırıntılı Erikli Tartölet




Bu ölçüyle 12 adet tartölet oluyor. Ölçü bardağı olarak ajda bardak kullandım. (Tarif masmavi'den) 

Malzemeler

125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı fındık unu (şart değil)
4-5 çay bardağı un (kontrollü eklenir)
1/2 paket kabartma tozu

4-5 erik, minik doğranmış

Kırıntı Hamuru İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı un 

Yapılışı

Oda sıcaklığında yağ ve diğer malzemeler ile biraz sertçe bir hamur yoğrulur.

Hamurun çeyreğini ayırıp un, şeker ilavesiyle kırıntı hamuru yapıyoruz. 

Hamur, kağıt serilmiş tartölet kalıplarına elle yayılır. Hamurun üstüne erik dilimleri sıralanır, kırıntı hamuru serpilir.

190 dereceli fırında alt üst ayarda 30 dakika, 2. seviyede pişirilir. Sonra 4 dakika sadece altı pişirilir, eriğin verdiği ıslaklıktan dolayı altı biraz nemli kalabilir çünkü. 

Yorumlar