İzmir Köfte


Çok sık köfte yapmadığım için yayınlamakta biraz geciktim İzmirli olarak :)


Malzemeler

800 gr kıyma
1 büyük soğan
3-4 dilim ekmek
1 yumurta
tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik

4 patates
2 domates
5-6 biber
zeytinyağı
tereyağ
2,5 su bardağı su, tuz
1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası

Yapılışı

Köfteler 10-15 dakika 180 derecede pişirilir; yarı pişmiş olacak şekilde. (3. seviyede alt üst ayarı kullandım)

Patatesler elma dilimi kesilip kızartılır, patatesler de yarı pişmiş olacak. Tefal Actifry kullandım, yine yaklaşık 15 dakika yeterli.

Geniş bir tepsiye alta patatesler üste köfteler dizilir. Fırın tepsisi olarak göveç kullandım. İnce dilimlenmiş domatesler ve biberler köftelerin üstüne dizilir, zeytinyağı gezdirilir, küçük parçalar halinde en fazla 2-3 yemek kaşığı tereyağı da üstüne koyulur. Sıcak suda salça eritilip tuz eklenip fırın kabına eklenir ve 190 derecede biberler kızarıncaya ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Alt üst ayarında fırının ikinci seviyesinde, 35-40 dakika yeterli olur.) 

Bu ölçüyle 30 köfte çıktı; 6 porsiyon olarak düşünülebilir.




Yorumlar

  1. Ohhh hem de güveçte pişmiş, nefis olmalı. Ellerine sağlık sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder