Elmalı Erikli Turta


Buzlukta eski turtalardan kalan malzemeleri değerlendirdim. Erik marmelatı da vardı yazdan ve erik çok yakıştı yine. 2 elmadan püre yapıp ekledim sadece. 32 cm.lik borcam turta kalıbında pişirdim.

Malzemeler

250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1/2 su bardağı toz şeker
aldığı kadar un (2 bardak beyaz + 2 bardak tam buğday)
1/2 paket kabartma tozu (1 de oluyor)
1 tatlı kaşığı vanilya şekeri

4 elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tarçın
kırık ceviz
1 kase erik püresi (erikli turtadan kalan)

Yapılışı

Küp doğranmış tereyağ ve diğer malzemelerle serte yakın bir hamur yoğrulur. Üçte ikisi yağlanmış kalıba yayılır. 170 dereceli fırında 1. seviyede alt-üst ayarında hafif pembeleşene kadar pişirilir. 

Pişerken hamurun ayrılmış olan üçte birlik kısmı merdaneyle açılıp şeritler halinde kesilir. Turta hamuru fırından çıkarılıp önce elma püresi üstüne de erik marmeladı yayılır. (Erik yoksa elma sayısını 5'e çıkarmak iyi olur tabi.) Üstüne şeritler dizilir ve tekrar fırına atılır, bu sefer 2. seviyede yine 170 derecede pişirilir.

Yorumlar

  1. Eriğn tadını turtalara çok yakıştırıyorum..Nefis bir lezzet olduğuna eminim,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. erik kimbilir ne güzel yakışmıştır o turtaya ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder