Erikli Turta - 4


Üst üste 4 erikli tarifle -hattâ bunlardan üçünü bir haftaya sığdırarak- kendi başıma erik etkinliği yaptım galiba :) Bu seferki de pratik; tarif Oktay Usta'dan ve beğendik yine. Lezzet sıralaması yapacak olursak ikinci sırayı alır, birinciliği 'harika' olanı kaptı.

Malzemeler

125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta (küçükse 3)
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu

10 erik
tarçın + 1 yemek kaşığı toz şeker (olmasa da oluyor)

Yapılışı

Hamur yoğrulup yağlanmış tepsiye yayılır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor. Tepsi olarak mini fırın tepsisi kullandım. Üstüne erikler ortadan kesilip ters kapatılır. Tarçın ve toz şeker serpilir. 170 derecede 2. seviyede alt-üst ayarında 35 dakika pişirilir. 

Yorumlar