Karışık Meyve Suyu


Yaz aylarında ilk tercihim; ev yapımı karışık meyve suyu :) Aşağıdaki 3'lü favorim ama fotoğraftakinde sadece erik ve şeftali var.


Malzemeler

Erik
şeftali
kayısı
toz şeker, pekmez (tercihe bağlı)

Yapılışı

Meyvelerin çekirdekleri çıkarılıp az suyla düdüklüde pişirilir ve blenderdan geçirilir (Fissler için 1. kademede 5 dakika yeterli). Biz çoğunlukla tatlandırmadan meyvenin kendi tadıyla tüketmeyi tercih ettik ama şeker veya pekmez eklenebilir damak tadına göre. 

Bardağın 1/4 veya 1/5'i kadarına konsantre içecek koyulup sulandırılır.

Siyah üzüm de eklenebiliyor, ayrı kaynatıp süzülerek kullanıyoruz.

Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder