Yarma Çorbası


Annem koyun yoğurdu yapıp verince -kokusu bana çok ağır geldiği için- muhakkak bir kısmını böyle değerlendiriyorum. Böylece haftada bir bunun değişik versiyonları bizde pişer oldu artık Allah ne verdiyse. Mesela nohut yerine yeşil mercimek de olabilir. Buğday yoksa erişte olabilir, pirinç olabilir. İftar ve özellikle sahurlarda hem pratik hem besleyici, hem sindirime yardımcı; iyi oluyor yani.


Malzemeler

1/2 su bardağı buğday (yarma) (2. kademe 9 dakika, ıslatılmamış)
1/2 su bardağı nohut (ıslatılmış 2. kademe 8 dakika)
1 kase et suyu
su, tuz

1 çorba kasesi yoğurt (1,5 su bardağı kadar)
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1/4 limon suyu
1 yemek kaşığı sirke

yağ, nane

Yapılışı

Önce buğday bir taşım kaynatılıp suyu süzülür daha sonra pişmeye bırakılır. (Fissler düdüklüde 8 dakikada pişti) Nohut da ayrıca pişirilir (hazırda varsa dondurucudan kullanmak daha kolay oluyor). Sonra et suyu, su eklenip kaynatılır. (Bu aşamada çok fazla su koymuyoruz; kıvamı daha sonra ayarlanacak). Terbiye malzemeleri çırpılıp içine kaynamakta olan çorba suyundan eklenip ılıtılır. 3-4 kepçe eklendikten sonra tencereye karıştırarak yavaşça eklenir. Tuz ve gerekirse su ilavesi yapılır, kaynamaya bırakılır. Yağda nane yakılıp çorbanın üstüne gezdirilir. 

Yorumlar

  1. Yoğurtlu çorbaları çok severim. Hele üzerindeki o naneli yanmış tereyağı yok mu, beni benden alıyor :) Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder