Tahin Helvalı Topkek




Evdeki helvayı bu şekilde değerlendirmek eşimin fikriydi, geri kalan eklemeler buzlubademin fikri. Yazmadan geçemeyeceğim; helva Menemen'in helvası, butik bir lezzet; markalı ürünlerden açık ara önde bence.


Malzemeler

1 yumurta
1 çay fincanı yoğurt
1/4 çay fincanı pekmez
2 yemek kaşığı zeytinyağ
270 gr. tahin helvası
2 çay fincanı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paket=5 gr.)
1 tatlı kaşığı karbonat (1 paket=5 gr.)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karanfil
1 elma rendesi
1 çay fincanı iri parçalanmış ceviz

Yapılışı

Önce yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve çatalla parçalanmış helva robota atılıp çırpılır (ya da el mikseriyle). Daha sonra elma ve ceviz dışındakiler eklenip çırpılır. Son olarak elma rendelenir ve ceviz ilave edilir. Ondan sonra her zamanki gibi önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.

Yorumlar

  1. Bende bir keresinde kullanmistim,zaten pek belli olmuyor,ama muffin olarakta yapmaliyim,elinize saglik sizinde,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bir kase koyunca belli oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. Bize de her sene annemler getirirdi helva. Bir seferinde ben de keke kullanmıştım. Tahinli kek gibi. Tahin sevenler için bence çok güzel bir helva değerlendirmesi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Tahinli kek çok lezzetli oluyor ama hiç helvalı hazırlamadım aklıma gelmedi:)eminim çok lezzetli olmuştur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. güzel bir fikir bende ilk kez duydum çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Tam bu havaların keki bu,enerji dolu..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder