Beşamel sos ve fırın aşamalarına vakit yoksa ocakta da lezzetli sonuçlar almak mümkün; aşağıdaki gibi.
Malzemeler
1/2 kg istiridye mantarı
1 büyük soğan
kaşar
4-5 dal dereotu
tuz, karabiber, nane, kekik
zeytinyağ (sarımsak aromalı*)
Yapılışı
Mantarlar yıkanıp istenilen büyüklükte doğranıp (veya kopartılıp) üstüne limon sıkılır. Yemeklik doğranmış soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur, ardından mantarlar ilave edilip orta hararetli ateşte pişirilir. Baharatlar ve dereotu eklenip üstüne kaşar dilimleri kapatılır. 1-2 dakika sonra yani kaşarlar eridiğinde ocak söndürülür.
* yağlığın içinde 1 diş sarımsak bekleterek elde ediyorum.
* yağlığın içinde 1 diş sarımsak bekleterek elde ediyorum.
Pratikliği ile insanı cezbeden tariflerden biri daha. En zevk aldığım tipik bir pazar günü menüsü... Beşamel sos olmadan da mantar tek başına lezzet ipini göğüslemeyi başarmış. Kaşar ve soğan için de "tüm zamanların en iyi yardımcı oyuncusu" diyorum. Eline sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilNefis bir tarif, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilBende bu mantarla kokoreç yapmıştım. Süper olmuştu. Ellerine sağlık canım. Sevgiler
YanıtlaSilCANIM NE ZAMANDIR GÖRÜŞMÜYORUZ ÖZLETTİN KENDİNİ
YanıtlaSilNASILSIN TARİFİN HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM MUHABBETLE KAL..
Teşekkür ederim arkadaşlar :)
YanıtlaSilBu mantarı gördüğüm anda alacağım İnşallah..Görüntü süper tadı kimbilir nasıl güzeldir.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilmantarin her turlusune bayilirim, hatta o guzel kokusu yokmu Mmm derim resmen, ellerinize saglik...
YanıtlaSilBen bu zamana kadar hep kültür mantarı yaptım ve yedim. İstiridye mantarının tadını da merak ediyorum aslında. Yemek çok güzel görünüyor.Zaten üzerinde kaşar olan herşey benim için çok güzeldir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil