İçinde mısır ununun yanısıra o kadar çok malzeme var ki, neden mısır unlu dedim bilmiyorum. Eşime göre mısır unu biraz otantik bir hava vermiş, o yüzden dedim galiba.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
muskat rendesi, zencefil, zerdeçal (yaklaşık yarımşar çay kaşığı)
yarım su bardağı ceviz
yarım su bardağı kuru üzüm
Yapılışı
Önce yumurtayla şeker çırpılır. Sonra sıvılar, ondan sonra un (içine diğer tozlar, baharatlar katılarak) karıştırılır. Son olarak da ceviz ve kuru üzüm eklenip kalıpta veya topkek kalıplarında pişirilir.
Degisik olmus, kokusuda mis gibidir, ellerine saglik.
YanıtlaSiltadı nasıl oldu???
YanıtlaSilmeraklı anne Çiğdem
Tadı bol baharatlıydı, tarçın zencefil ve muskat, özellikle muskat -çok az kullanmama rağmen- gayet hissedilirdi. Zerdeçal sadece rengini boyuyor, tadı pek hissedilmiyor, mısır unu da otantik hava veriyormuş, eşimin dediği gibi :)
YanıtlaSilÜzümle ceviz zaten kek klasiklerinden işte...
Bir de galiba mısır unu yerine tamamı buğday unu olsa daha iyi kabarıyor.
YanıtlaSil