Mısır Unlu Kek




İçinde mısır ununun yanısıra o kadar çok malzeme var ki, neden mısır unlu dedim bilmiyorum. Eşime göre mısır unu biraz otantik bir hava vermiş, o yüzden dedim galiba.



Malzemeler


3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
muskat rendesi, zencefil, zerdeçal (yaklaşık yarımşar çay kaşığı)
yarım su bardağı ceviz 
yarım su bardağı kuru üzüm 


Yapılışı


Önce yumurtayla şeker çırpılır. Sonra sıvılar, ondan sonra un (içine diğer tozlar, baharatlar katılarak) karıştırılır. Son olarak da ceviz ve kuru üzüm eklenip kalıpta veya topkek kalıplarında pişirilir.

Yorumlar

  1. Degisik olmus, kokusuda mis gibidir, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. tadı nasıl oldu???

    meraklı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  3. Tadı bol baharatlıydı, tarçın zencefil ve muskat, özellikle muskat -çok az kullanmama rağmen- gayet hissedilirdi. Zerdeçal sadece rengini boyuyor, tadı pek hissedilmiyor, mısır unu da otantik hava veriyormuş, eşimin dediği gibi :)
    Üzümle ceviz zaten kek klasiklerinden işte...

    YanıtlaSil
  4. Bir de galiba mısır unu yerine tamamı buğday unu olsa daha iyi kabarıyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder