Patlıcanla yapılabilecek en hafif yemek bu (en azından benim bildiğim bu). Tam bir yaz yemeği...
Malzemeler
3 kemer patlıcan
3 domates
10-12 sivri biber
1-2 soğan
8-10 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
Yapılışı
Karnıyarık tenceresine sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, biber, halkalar halinde parmak kalınlığında kesilmiş patlıcan dizilir. Diş sarımsaklar aralara yerleştirilir. Tuz, toz şeker serpilir, limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir. Rondoda çekilmiş domatesler patlıcanların üstünü örtecek şekilde kaşıkla gezdirilir. Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Asla karıştırılmaz, su eklenmez, zaten su salıyor. 35-45 dakikada pişer (ocağın ferine göre değişir). Çatalla patlıcanların yumuşaklığına bakılarak pişip pişmediği kontrol edilir ve demlenmeye bırakılır.
Merhabalar, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ayrıca Ramazan ayınız mübarek olsun. Sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir Ramazan ayı geçirmenizi yüce Mevla'dan niyaz ederim.
YanıtlaSilSaygılarımla..
Teşekkür ederim, sizin de Ramazan ayınız bereketli feyizli olsun inşallah.
YanıtlaSilHafif ve pratik eline sağlık Medihacığım ramazanın kutlu olsun sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim, senin de Ramazan'ın kutlu olsun :)
YanıtlaSilyazın benim de en sevdiğim yemekler patlıcanlı olanlar. bu da gayet hafif ve lezzetli bir tarif olmuş. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPatlıcanın her halini çok severim ellerine sağlık arkadaşım.Hayırlı ramazanlar.Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, size de hayırlı Ramazan'lar :)
YanıtlaSilellerinize sağlık. Patlıcanın ne çok yemek çeşidi var değil mi?
YanıtlaSilEvet, gerçekten öyle :)
YanıtlaSilÇok kolay görünüyor. En kısa zamanda deniycem. teşekkürler..
YanıtlaSil:)