Vişneli Sakızlı Kup

İşe başladıktan sonra eve 19:00 - 20:00 arası vardığım için buzlubadem de iyice rehavete kapıldı. Ancak hafta sonu mutfağa vakit ayırabiliyorum, onda da her zaman yeni tarif denemek mümkün olmuyor tabi ki. Ama bunu çok uzun zamandır yapmak istiyordum. Gözümün önünden sütlü tatlılar geçmeye başladığı için artık dayanamadım. Tarif, becerikli ablamız Yeşim abla'dan. Bu hafif tarif için kendisine teşekkür ederim.



Malzemeler
1 lt. süt
2 kahve fincanı toz şeker (142 gr.)
2 kahve fincanı un (94 gr.)
2 diş damla sakızı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ (tarifte 25 gr.dı)


Vişneli Sos
1 su bardağı vişne
2 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker (90 gr.)
2 tatlı kaşığı tepeleme patates nişastası (30 gr.)


Yapılışı
Vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeler çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir. Vanilya ve tereyağ eklenip karıştırılır, topaklanmışsa mikser kullanılır (gerek kalmadı). Kaselere boşaltılır. 
Vişneli sos malzemeleri de sürekli karıştırılarak pişirilir ve kaselere paylaştırılır. 
Bu ölçüyle 7 kase çıktı.

Yorumlar

  1. iş hayatı böyle işte.
    en güzeli benim gibi evde oturmak::))
    ellerine sağlık tatlı güzel ve hafif görünüyor. sevgilerle ablacım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder