Kol Böreği (El Açması)


Her ne kadar fotoğraftaki çok ince olmasa da; bu tarif, yapabildiğim en ince ve en çıtır yufka. Annem hep bu hamurla yapar, zaman zaman farklı tarifler denediysem de ve her ne kadar kolay açılsalar da onları bu kadar inceltemiyorum.

Malzemeler

1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un (yaklaşık 4,5 bardak)

Yapılışı

Hamuru yoğrulup dinlendirilir. En az 45 dakika dinlenmeli ki, kolay açılsın. Bu arada içi hazırlanır. Hamur 8-9 bezeye bölünüp (yumurta büyüklüğünde oluyor) oklava ile açılır. Yufkaya kaşığın ucuyla yağ gezdirilir. Yufkanın bir tarafı bir miktar katlanır, katlanan kısma iç malzeme koyulup kol böreği şeklinde sarılır. İstenilen uzunlukta kesilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üstüne de sıvı yağ sürülüp 220 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Yorumlar

  1. Nefisss mi nefisss, kıyır kıyır bir börek olmuş, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. meduracığım harika görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim :) Ne zamandır forumda da yoktun galiba, ya da ben farketmemişim.

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor börekler,incecik ve kıyır kıyır .Ellerine sağlık.


    sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder