Yaban mersinlerini değerlendirmek için yola çıkıp yaptığım bir kek bu. Daha önceki pekmezli kekin de geliştirilmiş versiyonu aynı zamanda. Aslında şekerli bir keke kıyasla yine daha kolay dağılıyor ama daha az yağlı, daha güzel bir kek oldu bence. Ve de yaban mersini kullanılmasa da olur tabi ki.
3 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
çok az muskat rendesi (tercihe bağlı)
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı yaban mersini
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı
Bilindiği sıra üzere çırpılarak hazırlanıp yağlanmış kalıba dökülüp 170 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Büyük kare borcam kullandım, daha yüksek dilimler görmek isteyenler küçük kalıp kullanabilirler.
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı
Bilindiği sıra üzere çırpılarak hazırlanıp yağlanmış kalıba dökülüp 170 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Büyük kare borcam kullandım, daha yüksek dilimler görmek isteyenler küçük kalıp kullanabilirler.
Katılım için teşekkürler tarifinizi aldım..
YanıtlaSil