Fırında Kabak Mücver


Tarifi Selin Çağlayan'dan aldım. En eğlenceli, en esprili blog yazarlarından biri bence :) Buna benzer bir de Halenze var, geçen gün linkten linke zıp zıp gezerken keşfettim onu. Çikolatalı Vişneli Browni'si gözümün önünden gitmiyor. Yalnız ben aynı tarifi yapacak olsam kare borcama döküp elde ettiğim kare dilimleri çikolatayla kaplardım herhalde. Zaten kek sevdasına bir arcopal takımın kimyasını değiştirdim :) (cilaları gitti biraz). Bir daha benzer bir girişimde bulunmak istemiyorum.

Malzemeler
 


4 adet orta boy kabak 
3 – 4 adet yeşil soğan 
3 yumurta 
0,5 demet maydanoz (varsa dereotu da yakışır bence) 
1,25 su bardagi un 
0,5 su bardagi sıvı yağ 0,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi 
1 paket kabartma tozu 
tuz, karabiber, pul biber 

Yapılışı 


Kabakların kabukları soyulup rendelenir. İnce doğranmış yeşil soğan, maydanoz, kaşar rendesi ilave edilir. Sıvı yağ, yumurta, tuz, karabiber, pul biber ve son olarak da un ve kabartma tozu karışımı ilave edilip karıştırılır. Yağlanmış borcama ya da kek kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Çayın yanına da yakışıyor bence.

Yorumlar

  1. Canım bende genelde fırında yaparım kızartma ağır oluyor ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. mm ellerıne saglık meduracım:)bence sende eglencelı blog yazarlarına adaysın:)guzel ve yalın bır anlatımın var kasmıyorsun kendını yazarken:)

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim, şaşırtan bir iltifat oldu :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder