Daha önce forumda da yayınlamıştım bu tarifi. Bütün yaz boyunca ne zaman yapmaya yeltensem her seferinde eşim limonlu kek istediği için bir türlü yapamamıştım. Ama artık bayram trüflerinde kullanmak için bunu yapmam gerekiyordu.
Çok yumuşak bir kek bu. Kalıba boşalttığımız hamur da diğer keklere göre daha sıvı oluyor haliyle ve kalıbın kenarlarından damlayabiliyor pişerken. Fırını kirletmemek için kalıbın altına alüminyum folyo sermekte fayda var.
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 su bardağı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
çok az tuz
Yapılışı
Diğer kekler gibi önce yumurta ile şeker çırpılır, sonra diğer malzemelerin ilavesiyle 170 dereceli fırına verilir. Bizim fırında üstü yandığı için ilk 20 dakika üstünü folyo ile kapatıyorum (bütün keklerin). Toplamda 30-40 dakika arası sürüyor pişmesi, kürdanla kontrol etmek en iyisi.
Yorumlar
Yorum Gönder