Kadayıflı Muhallebi


Tarifi portakalağacı'ndan alıp forumdaki yorumlarla biraz kendime uyarladım. Adını da değiştirdim bu arada. Orijinal ismi Muhallebili Kadayıf'tı ama burada baskın olan unsurun kadayıf değil muhallebi olduğunu düşündük eşimle.

Muhallebideki şeker miktarı telaffuz ederken çok az geliyor kulağa. Ama ölçüde kullandığım fincan çay bardağından biraz daha hacimliydi. Şekeri ölçüp su bardağına koyunca 1 parmak eksik kalıyor.

Malzemeler

300 gr. kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
80 gr. tereyağ (1/3 paket)
1,5 su bardağı ceviz

Muhallebi Malzemeleri

1 lt. süt
4 yemek kaşığı un (tepelemeye yakın)
2 yemek kaşığı nişasta (normal dolu)
1 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
biraz damla sakızı
1 paket vanilya
200 ml. krema

Yapılışı

Kadayıf buzlukta en az 1-2 saat bekletilir. (Buzluğa girmezse olmuyor, denedim maalesef :( kavururken hamur oluyorlar) Çıkarılıp yaklaşık 2 cm.'lik parçalara kırılır (kavrulurken daha da ufalanıyorlar). Eritilmiş tereyağa kadayıf ve toz şeker eklenip orta harlı ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur. Rengi açık sarı olmaya başlayınca iri kırılmış cevizler de eklenip beraber kavurmaya devam edilir.

Muhallebi için vanilya ve krema dışındaki malzemeler soğukken biraraya getirilip sürekli çırpılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip altı kapatılır. Arada bir karıştırılarak ılınması sağlanır ve içine krema ilave edilip (ben soğuk krema kullandım) mikserle çırpılır.

Tepsiye (büyük boy dikdörtgen borcam) bir kaşık muhallebi yayılır, üstüne kadayıfın yarısı onun üstüne muhallebinin tamamı, en üste kadayıfın geri kalanı dökülür. Muhallebinin kıvam alıp rahat dilimlenebilmesi için tatlı, 7-8 saat önceden yapılıp buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Üstteki kadayıf, çıtırlığını kaybetmemesi için servise yakın bir zamanda serilebilir.

Yorumlar

  1. Öncelikle geçmiş bayramın kutlu olsun Meduracığım.Malum blogger'daki sorun yüzünden kaç gündür senin de bloguna giremedim.Ne güzel şeyler yapmışsın.Ellerine sağlık.Birçoğu denenmek üzere not alındı.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Harika bir görüntü ellerine sağlık canım hazır gelmişken tabağı alıp kaçıyorum öptüm...

    YanıtlaSil
  3. Sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun, teşekkür ederim.
    Bu kadayıfı geçen yıl bir arkadaşım çok methetmişti, yapmak şimdiye kısmet oldu. Çok değişik gerçekten, çok hoşmuş. Yiyenler genelde tarif sordu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder