Ekmek Dolması


Fotoğrafın kalitesinden anlaşılacağı üzere, ceple çekildi. Çünkü makinenin pillerinin şarjı bitmişti. Gelecek yıl Ramazan geldiğinde telafi ederiz inşallah :) (Bazı arkadaşların muhtemel eleştirilerini duyar gibi olmuştuk, onun için açıklama gereği duydum.)
Dolmalık ekmek sadece Ramazan ayında satışa sunulduğu için; bu bir Ramazan yemeği olmuş oluyor. Ve bu tarif, Gelibolu17'nin İftar Bereketi Etkinliği'nin davetine icabet olarak gidiyor.
Malzemeler
1 adet dolmalık ekmek
250 gr. kıyma
tuz, karabiber
maydanoz
sıvı yağ
2-3 çay kaşığı tereyağ
1+1/4 - 2 su bardağı su (ekmeğin durumuna göre)
Yapılışı
Sıvı yağda kıyma kavrulur, içine tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz ilave edilir.
Ekmeğin alt kısmından kapak gibi bir parça kesilip (kapağın çapı ekmeğin çapından daha küçük olmalı) ekmeğin içi oyulur. Ekmek içi ufalanıp kıymaya katılır, ocakta ekmeklerin kabarıklığı gidene kadar kısa bir süre karıştırılır ve tekrar ekmeğin içine doldurulur. Kapak kapatılır.
Kapak kısmı alta gelecek şekilde bir tencereye alınır. Üstüne birkaç parça tereyağ koyulup sıcak su dökülür ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Yorumlar

  1. canım bu güzel tarifin yayında.çok teşekkür ediyorum.gecikme içinde özür dilerim.blogger da sorun vardı..
    gene beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim, gecikme sayılmaz.
    Evet, nedense hâlâ blog sayfalarına girmekte sorun yaşıyoruz.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder