Tahinli Çıtır




Aslında bu tarifi kurabiyeler sınıfında ele almakla doğru yapmıyorum belki ama başka bir sınıfa da girmiyor pek. Annemin pratik ikramlarından biridir ve çıtır çıtır, çok lezzetlidir gerçekten, özellikle tahin sevenler için.

Malzemeler

1 yufka
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı tahin
dövülmüş ceviz

Yapılışı

Yufka tezgaha serilir, rulo yapıldığında yanlarının gevşek kalmaması için her iki yandan biraz kesilir, kesilen parçalar yufkanın üzerine koyulur veya yanları içe katlanır. 2 yemek kaşığı toz şeker serpilir, 3 kaşık tahin gezdirilir, ceviz kırıkları serpilir.

Rulo yapılır ve 7-8 parçaya bölünür. Yağlanmış tepsiye dizilip üstüne de sıvı yağ sürülerek 210 derecede esmerleşene kadar pişirilir. Üstüne pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Yorumlar

  1. vallahi bunu hiç yemedim de görmedim de ama çok pratik görünüyor.evde de kullanamadığım tahinim var denesem bi r diyorum tadı nasıl bir şey acaba Meliha ablacım?

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel, biz çok seviyoruz, annem hep yapar, bunu da annem yaparken çekmiştim zaten. Akşam misafir geleceğini, güzdüz misafirlikteyken haber almıştı, eve gelir gelmez 15 dakikada hazırlanıyor zaten 3-4 yufkayla. İlk aklına gelen tatlı çeşidi bu oluyor :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder