Kısır

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur

2 su bardağından çok az eksik su 

1 demet maydanoz (demet çok kalınsa yarım demet yeterlidir) 

1 demet dereotu

1 demet nane (taze nane yoksa kuru nane)

7-8 tane taze soğan kırmızı lahana (olmasa da olur ama renk veriyor) 

1 kuru soğan 

1-2 diş sarımsak 

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası 

1 kahve fincanı limon suyu 

1 kahve fincanı zeytinyağı 

1 yemek kaşığı nar ekşisi 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 yemek kaşığı pul biber 

biraz kimyon, sumak, kekik, karabiber 

Yapılışı

Su kaynatılır, içine nar ekşisi ve salçalar karıştırılır ve bu suyla bulgur ıslatılır. Kabarınca, tuzu, ekşisi ve baharatları ilave edilir, karıştırılır. Yeneceği zaman yeşillikler ilave edilir.

Bir çay bardağı bulguru bir kase kısır olarak hesaplayabiliriz. Bu kase, doyurucu büyük bir kase. Çeşitli ikramlar varsa, daha azı da yeterli tabi porsiyon olarak. Büyükçe bir su bardağı ile ölçüyorum, 3 çay bardağına tekabül ediyor.

Yorumlar

  1. Hayirli ugurlu olsun.Maasallah bomba gibi bir baslangic olmus.Tarif defterinden Sade.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım. İnşallah bir an önce bütün tariflerimi yazabilirim, bir ayı geçmesin de :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder