Malzemeler
1 kg. böğürtlen
750 gr toz şeker
limon tuzu (yoksa limon suyu olabilir fakat limon tuzu küflenmeyi önlediği için birinci tercihim)
Yapılışı
Böğürtlenler bol su ile yıkanıp suyu süzülür. Bir tencereye koyulup, üzerine toz şeker ilave edilir. 1 gece bekletildikten sonra kısık ateşte karıştırmadan pişirilir. Son olarak limon tuzu/suyu ilave edilir. Ilınınca kavanozlara doldurulup soğuduktan sonra kavanozlar sıkıca kapatılır. Serin yerde muhafaza edilir.
Not: Tarifi buradan aldım.
1 kg. böğürtlen
750 gr toz şeker
limon tuzu (yoksa limon suyu olabilir fakat limon tuzu küflenmeyi önlediği için birinci tercihim)
Yapılışı
Böğürtlenler bol su ile yıkanıp suyu süzülür. Bir tencereye koyulup, üzerine toz şeker ilave edilir. 1 gece bekletildikten sonra kısık ateşte karıştırmadan pişirilir. Son olarak limon tuzu/suyu ilave edilir. Ilınınca kavanozlara doldurulup soğuduktan sonra kavanozlar sıkıca kapatılır. Serin yerde muhafaza edilir.
Not: Tarifi buradan aldım.
Yorumlar
Yorum Gönder