Güveç


Fotoğrafta annemin yemeği arz-ı endam ediyor yine. Tarifi de o verdi tabi :)


Malzemeler

750 gr. kuzu eti
1-2 soğan
7-8 yeşil biber
2 patates
3-4 domates
tuz, karabiber, kekik
salça
tereyağ

Yapılışı

Öncelikle kuşbaşı doğranmış olan et düdüklüde pişirilir. Küp doğranmış patatesler, doğranmış biber ve soğanlar güveçe alınıp baharatlarla karıştırılır. Pişmiş olan et eklenip küçük doğranmış domateslerle üstü örtülür. Salça et suyunda eritilip güvece eklenir. (Suyu üstüne çıkacak kadar çok koymuyoruz ama kenarından görünüyor.) Üstüne parçalar halinde tereyağ ilave edilip 250 dereceli fırında patatesler pişene kadar pişirilir.

Yorumlar

  1. valla ablacım o ne endam o ne duruş...bayıldım....

    YanıtlaSil
  2. :D Çok tatlısın Gökçe, ne diyeyim sana :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik.... Yasasin annecikler,,,,::))

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor nefis.. :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,
    Anne elinden çıkan güveç kimbilir ne lezzetli olmuştur.Afiyet olsun.şifa olsun.Annenizin de ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Bomba olmuş bu.
    E şimdi benim güveç te olmaz mı bu.

    Güveçmi Göveç mi diyen anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  7. TDK hem göveç hem de güveç diye iki kelimeyi de girmiş, tercih size kalmış artık :)

    YanıtlaSil
  8. Hımmm nefis görünüyor:))

    YanıtlaSil
  9. Güveç diyeceğim.
    Hastane yazıyorlar, o da Hastahane değil miydi.

    TDK sözlüğü olmayan anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  10. Eğlenceli anne Çiğdem,
    Benim de sözlüğüm yok; tdk.gov.tr sağolsun :)

    YanıtlaSil
  11. Ayyy çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder