Yaz bitti ama yaz tarifleri henüz bitmedi. Tarifi Işılca Tatlar'dan aldım, kendisine çok teşekkür ederim; biz çok beğendik. Kavuna pek yaklaşmayan biri olarak artık onlara potansiyel pelte gözüyle bakmaya başladım.
Biraz ilavelerde bulundum, orijinal tarifte limon suyu, zerdeçal ve vanilya yoktu. Ama Ratatouille koymamı istedi :)
Malzemeler
1 kg. kavun püresi
50 gr. nişasta (1/2 su bardağı)
180 gr. toz şeker (1 su bardağına yakın)
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı zerdeçal (gıda boyası niyetine)
1 paket vanilya
Yapılışı
Vanilya dışındaki malzemeler çırpma teli yardımıyla pişirilir. Kaynayınca vanilya ilave edilip altı söndürülür. Kaselere paylaştırılıp buzdolabında katılaşmaya bırakılır.
rengine bayıldım ellerine sağlık arka
YanıtlaSildaşım sevgiler.
canım ya keske daha erken yayımlasaydım ben kavunu cok severım ama bu yaz bıze okadar cok yolladılarkı köyden bıktık resmen:) bundan yapardım degısık olurdu:)ellerıne saglık..
YanıtlaSil''Ratatouille koymamı istedi'' kım bu :))
sevgılerımle..
Ben de yeni öğrendim ki tarifi, daha erken yayınlayamazdım yani :(
YanıtlaSilRatatouille, adıyla geçen filmin kahramanı, filmi seyret anlayacaksın. Çok eğlenceli :)
Bende görünce denemeliyim butarifi demiştim.
YanıtlaSilGerçekten nefiss görünüyor.
Ellerine sağlıık.
Sevgiler.
rengi gercekten harika, acaba baska meyvelerlede yaila bilinirmi
YanıtlaSilBen de başka meyveleri düşünmüştüm. Aslında bazen muhallebinin üstüne çilek/vişne püresini nişasta ve şekerle pişirip koyuyoruz, altında muhallebi olmadan sadece pelte olarak neden olmasın ki?
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilSeneye artık.
En güzel ve son kavunu Gökçeada da yemiş anne Çiğdem
Rengi çok güzel olmuş ellerinize sağlık:))))
YanıtlaSilay çok enteresan çok güzel :)
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler..
değişikmiş hiç duymamıştım ellerine sağlık renk süper:))
YanıtlaSilsüpermiş ellerine sağlık
YanıtlaSil