Kavun Peltesi




Yaz bitti ama yaz tarifleri henüz bitmedi. Tarifi Işılca Tatlar'dan aldım, kendisine çok teşekkür ederim; biz çok beğendik. Kavuna pek yaklaşmayan biri olarak artık onlara potansiyel pelte gözüyle bakmaya başladım. 


Biraz ilavelerde bulundum, orijinal tarifte limon suyu, zerdeçal ve vanilya yoktu. Ama Ratatouille koymamı istedi :)


Malzemeler


1 kg. kavun püresi
50 gr. nişasta (1/2 su bardağı)
180 gr. toz şeker (1 su bardağına yakın)
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı zerdeçal (gıda boyası niyetine)
1 paket vanilya


Yapılışı


Vanilya dışındaki malzemeler çırpma teli yardımıyla pişirilir. Kaynayınca vanilya ilave edilip altı söndürülür. Kaselere paylaştırılıp buzdolabında katılaşmaya bırakılır.

Yorumlar

  1. rengine bayıldım ellerine sağlık arka
    daşım sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım ya keske daha erken yayımlasaydım ben kavunu cok severım ama bu yaz bıze okadar cok yolladılarkı köyden bıktık resmen:) bundan yapardım degısık olurdu:)ellerıne saglık..
    ''Ratatouille koymamı istedi'' kım bu :))
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  3. Ben de yeni öğrendim ki tarifi, daha erken yayınlayamazdım yani :(
    Ratatouille, adıyla geçen filmin kahramanı, filmi seyret anlayacaksın. Çok eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  4. Bende görünce denemeliyim butarifi demiştim.
    Gerçekten nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlıık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. rengi gercekten harika, acaba baska meyvelerlede yaila bilinirmi

    YanıtlaSil
  6. Ben de başka meyveleri düşünmüştüm. Aslında bazen muhallebinin üstüne çilek/vişne püresini nişasta ve şekerle pişirip koyuyoruz, altında muhallebi olmadan sadece pelte olarak neden olmasın ki?

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık.
    Seneye artık.

    En güzel ve son kavunu Gökçeada da yemiş anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  8. Rengi çok güzel olmuş ellerinize sağlık:))))

    YanıtlaSil
  9. ay çok enteresan çok güzel :)

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. değişikmiş hiç duymamıştım ellerine sağlık renk süper:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder