Damla Sakızlı Un Kurabiyesi


Taşınma telaşını noktaladıktan sonraki ilk buzlubadem tarifi bir Çeşme lezzeti olsun. Çok hoş bir aroması var, Kavala Kurabiyesi ile yarışır bence.

Malzemeler

250 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı nişasta (90 gr.)
5 çorba kaşığı pudra şekeri (135 gr.)
1/2 paket vanilya (tarifte 1 paketti)
2-3 parça dövülmüş damla sakızı
un

pudra şekeri; üstüne serpmek için

Yapılışı

Ununu ölçmedim ama şöyle söyleyebilirim; diğer kurabiyeler gibi oyun hamuruna benzemiyor, daha fazla un koyuluyor, bezelerken zorlanılacak kadar. Bezelerken kenarlarında yarıklar oluyorsa olmuş demektir.

Oda sıcaklığında tereyağ ile diğer malzemeler yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar bezelenip tepsiye dizilir. 160 derecede beyaz kalacak şekilde pişirilir. Soğuyunca üstüne pudra şekeri serpilir.

Bu ölçüyle 36 adet kurabiye çıktı. 32 adet de olabilirdi, biraz küçük tutmuşum bezeleri.

İlave Not: Damla sakızının dövülmüş hali 1 çay kaşığı kadar olursa yeterli oluyor. Döverken sıcaktan yapış yapış olursa, havanla birlikte 2-3 dakika buzluğa koymak gerekiyor.

Yorumlar

  1. eline sağlık canım.nefis görünüyor.
    kandilin mübarek olsun.çok öpüyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Yeşim abla. Ben de sizi çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Dün bana karşı komşum ayvalıktan sakızlı kurabiye getirmişti tarif arıyordum. Elinize sağlık bir şey sormak istiyorum damla sakızı 2-3 parça ile kurabiyede hissediliyormu bana gelende çok güzel fark ediliyordu. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir soru oldu :)

    Aslında dün yaptığım kurabiyeye 1 parça koydum önce. Yeni piştiğinde çok güzeldi, ama akşama aroması hissedilmemeye başlamış.

    İnternetteki diğer tariflerde 1 çay kaşığı toz halinde şeklinde geçiyor. Bazı tariflerde 3-4 parça yazılmış.

    Bir de birkaç hafta önce atv'de Kültür Aşı programında bunun sıvı yağlısını yaptılar. Biraz fazla gelse acı oluyormuş, öyle dediler. Ayvalık'lı bir hanım yapmıştı. Galiba 1 çay kaşığı koydu, çok emin değilim. Not aldığım kağıdı bulmam imkansız, taşınırken ufak tefek kağıtlar kaybolmuş :(

    Ve damla sakızı fabrikasyon imal edilmediği için bazısı daha keskin oluyor vs. O yüzden çok koymaya korktum açıkçası. Bir dahaki sefere 3 parça koyarım diye düşündüğüm için oraya öyle yazdım.

    YanıtlaSil
  5. Kurabiyeler nefis görünüyor..Sakız kokusu da sanki buralara kadar geldi:).
    Ellerine sağlık:).
    Sevgiler.
    aslı
    http://www.kristalkelebek.com

    YanıtlaSil
  6. canım benim dr.oetker damla sakızlı vanilya çıkarmış aroması ertesi gün daha bir belirginleşiyor.kullanırmısın bilmiyorum ama ben doğal damla sakızı ile birtürlü istediğim tadı yakalayamıyordum.2 paket koydum.nefis oldu.bu tarifi yazıyorum deneyeceğim vanilyadan alınca.sakız dövmekten kıvamını ayarlayamayıp acı olmsından ya da varla yok arası tad olmasından kurtuldum.damla sakızı çok devdğim için kekte de 2-3 paket kullanmayı düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  7. Aromalı vanilya pratik bir şey olmuş, (benim yaptığım zaman ya yoktu, ya da farketmemişim.)
    Forumdan Gökçe diyordu zaten, bu adam artık doçent olmalı diye :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder