Kavala / Yunanistan Kurabiyesi


Malzemeler

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 su bardağı kavrulmuş un
1 su bardağı tuzsuz badem (bıçakla 3-4 parçaya bölünüp kavrulmuş)
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
üstüne serpmek için pudra şekeri
(hamuru toparlamakta çok zorlanırsak (unu fazla gelmiş olabilir) 1 yumurta akı ekleriz)

Yapılışı

Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparılıp ay çöreği şekli verilir (veya klasik kurabiye şeklinde bezelenebilir, çünkü hamuru toparlamak zor oluyor zaten). 170 derecede fazla pembeleşmeyecek şekilde pişirilir, çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir. Bu ölçüden 20-22 adet çıkar.

Önemli bir püfü vardır; unu az gelirse kurabiyeyi kaşıkla yersiniz.
Çünkü tuttuğunuz yer elinizde kalır, önce ay şeklindeki kurabiyenizin iki ucu kopar, her bir kurabiye 3 parçaya ayrılır; tecrübeyle sabittir :) 

Yorumlar