Tavuk Kapama


Her yemeğin fırın versiyonu daha lezzetli oluyor, pilavın da öyle.

Bu tarifi, unutmaya yetecek kadar uzun bir zaman önce (en az 10 yıl önce) yapmıştım, detaylarını forumdan okale'nin tarifiyle hatırladım.


Malzemeler

3 su bardağı pirinç
4 su bardağı su

2-3 but 
tuz
tereyağ

Yapılışı

Az tuzlu suda tavuk haşlanır, suyu ölçülerek tencereye alınır ve kaynama noktasındayken ılık suda beklemiş olan pirinç kaynayan tavuk suyuna bırakılır. Üstüne parçalara bölünmüş tavuk etleri koyulur, bir kaç parça tereyağ ilavesiyle bir taşım kaynatılıp alüminyum folyo ile örtülerek önceden ısıtılmış fırına alınır. 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirilir, arada kontrol edilir ve suyu az kaldığında 150 dereceye düşürülüp suyu çekene kadar pişirilir. 150 derecedeyken tavukların kızarması için üstü açık da olabilir, ben açmıştım.

Yorumlar

  1. Canım ellerine sağlık bende çok severim kapamayı yayınlamıştım sayfam
    da seninki biraz daha farklı öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Fırında pişen yemeklerin kokusu bir başka oluyor elinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok değişik bir yemek olmuş ellerine sağlık meliha..hayırlı cumalar..ayrıca kabul edersen blogumda bir ödülün var..

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim. Sana da hayırlı Cuma'lar.
    Daha önce de ödül gönderen arkadaşlar olmuştu, nazikçe geri çevirmiştim, yine aynısını yapacağım. Ama tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder