Kremalı Patates

Malzemeler

5 patates
300 ml. krema
tuz, karabiber, kekik

Yapılışı

Patateslerin kabukları soyulup ince halkalar halinde dilimlenir. Yağlanmış küçük kare borcama dizilip tuz ve baharat serpilir, krema patateslerin üzerine yayılır, karıştırılır. 200 dereceli fırında alt üst ayarda ve 2. seviyede 45-50 dakika pişirilir.

Yorumlar

  1. hmmm enfes biz bayılırız kremalı patatese.hele benim büyük kuzu deli olur. ellerine sağlık ablacım. sevgi ve dualarımla

    YanıtlaSil
  2. Tesadüfün böylesi, bugün annemde yedim :) gerçekten sıcakken enfesti..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba kremalı patatesi bende yapıyorum gerçekten harika bir tarif. Karadutlu peykek ile ilgili sorduğunuz soru için öncelikle labne peyniri yerine tarifte tatlı lor var. Tatlı lor kıvamını biraz katılaştırıyor ama labneden daha dolgun bir sunumu var.Ayrıca 2 bardak süzme yoğurt yaklaşık 350 gr geliyor.Yorumunuz içinde teşekkür ederim.İzmirden sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. muhteşem olur kremalı patates elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. ben sarımsak koymadım kaşarı rendeledim patateslerin üstüne serptim tavuklada süper gitti hani...

    YanıtlaSil
  6. Afiyet olsun. Aslında ben de sarımsak koymasam belki daha çok seveceğim ama Akif sarımsağın içinde yüzebilecek derecede sevdiği için azıcık koymuştum. Beni de rahatsız etmeyecek kadar...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder