Damla Sakızlı İrmik Helvası

Öncelikle belirteyim, lezzeti sade irmik helvasıyla yarışır ama portakallı irmik helvasını yakalayamadı. Onu yerken portakalı yarattığı için Allah'a bir kere daha şükrediyor insan. Damla sakızı ise irmik helvasından ziyade sütlü tatlılara yakışıyor bence.


Önce sakız reçeli -adı 'mastika'ymış- koydum içine, ılınınca baktım ne tadı hissediliyor ne de kokusu. Hemen biraz damla sakızı dövüp karıştırdım, işte o zaman oldu.

Az önce gördüm; Oktay Usta sakızı dövmeden eklemiş, bana erimez gibi gelmişti ama belki eriyor olabilir.

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı irmik
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı

Yorumlar