Katı pekmezli son tarif bu, gelecek yıl babam yine alırsa yeni bir şeyler deneyebilirim. Limonluyu baharatlıdan daha çok beğendim.
Malzemeler
4 yumurta (küçük)
3,5 kaşık katı pekmez
1/4 su bardağı limon suyu
1/4 su bardağı su
1/2 su bardağı fındık yağı
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurtalar pekmezle çırpılır. Sonra sıvılar ve sonra diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır. Kapsüllere paylaştırılıp 170 dereceli fırında pişiirlir. 14 adet topkek çıktı.
Süper gözüküyor.
YanıtlaSilYorum yazmamaışsın, beğendin mi??
Meraklı anne Çiğdem
Beğendim, yorum yazmışım ilk paragrafta, tarçınlıdan daha çok beğendim. Zaten beğenmezsem yayınlamıyorum veya yayınlıyorum ama beğenmediğimi yazıyorum :) Eşimle damak tadlarımız uymuyor her zaman, onun beğendiklerini beğenmeyebiliyorum...
Silİlk yorum senden gelmiş bu arada :)
Ellerinize saglik .degisik güzel bir tarif.
YanıtlaSilHarika gorunuyor ellerinize saglik
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
hıımm çok nefis görünüyor canım eline sağlık..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM SENİ ÖZLEDİM
YanıtlaSil:)
Madem özlemişsin, ben de sana bir uğradım :)
SilÇok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilGerçekten güzel ve iştah kabartıcı görünüyor.
YanıtlaSilKatı pekmez ne bilmem ama eminim lezzetlidir.
Ellerine sağlık.
nefis görünüyı. ellerne sağlık.http://www.petraistanbul.com SİTEMDE MİSAFİRİM OLURMUSUNUZ
YanıtlaSil