Patlıcanla yapılan her şey güzel olduğu için bu da öyle tabi ki.
Malzemeler
4 yufka
zeytinyağı - su karışımı
500 gr. kıyma
4 kemer patlıcan
4 sivri biber
1 soğan
2-3 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz, karabiber vs.
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 tabak galeta unu
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 tabak galeta unu
Yapılışı
Önce patlıcanlar küp doğranıp tuzlu suda bekletilir. O beklerken yağda sırasıyla doğranmış soğan, sarımsak, kıyma, biber kavrulur. Patlıcanlar da eklenip kapağı kapatılarak yumuşayana kadar pişirilir.
Yufka tezgaha serilip su ve zeytinyağı karışımı sürülüp üstüne diğer yufka serilir. Ona da harç sürülüp 12 dilim olacak şekilde kesilir. Üçgenlerin geniş yerine patlıcanlı iç malzeme koyulup sarılır.
Bir tabağa süt yumurta karışımı, diğerine galeta unu koyulup börekler önce sıvıya batırılıp ardından galeta ununa bulanır. 200 dereceli fırında 2. seviyede alt üst ayarda pembeleşinceye kadar pişirilir.
en sevdiğim sebze patlıcan, ama böreğini hiç yemedim, denemek lazım :) elinize sağlık.
YanıtlaSil