En sevdiğim kurabiyelerden; kıtır kıtır, nefis. Daha önce yulaflı versiyonunu denemiştim, bu onun yulafsızı. Evde her zaman yulaf bulunmayabilir, böyle de denemek istedim. Tarifin sahibi Özlem Hanım. Yine azıcık değiştirdim tarifi, kalori eksilttim aslında.
Elimle bezelemektense dondurma kaşığıyla (fotoğraftaki) bezelemeyi tercih ettim. Hem hepsi aynı boyda oldu böylece.
Malzemeler
250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
170 gr toz şeker (1 su bardağına yakın)
2 iri yumurta
520 gr. un (4 su bardağı)
1/2 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı silme)
125 gr. damla çikolata (1 su bardağından az)
Yapılışı
Tereyağ, şeker ve yumurtalar mikser ile çırpılır. Ardından un, kabartma tozu eklenip yoğrulur. Çikolatalar ekleniip tepsiye aralıklı dizilip, elle veya yemek kaşığıyla bastırılıp yassıltılır. Dondurma kaşığıyla koyacağımız kadar yumuşak olmalı kıvamı. Yumurtalar küçükse 2 yerine 3 gerekebilir veya 1-2 kaşık su ilavesi de olabilir, kıvamı açmak için.
Malzemeler
250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
170 gr toz şeker (1 su bardağına yakın)
2 iri yumurta
520 gr. un (4 su bardağı)
1/2 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı silme)
125 gr. damla çikolata (1 su bardağından az)
Yapılışı
Tereyağ, şeker ve yumurtalar mikser ile çırpılır. Ardından un, kabartma tozu eklenip yoğrulur. Çikolatalar ekleniip tepsiye aralıklı dizilip, elle veya yemek kaşığıyla bastırılıp yassıltılır. Dondurma kaşığıyla koyacağımız kadar yumuşak olmalı kıvamı. Yumurtalar küçükse 2 yerine 3 gerekebilir veya 1-2 kaşık su ilavesi de olabilir, kıvamı açmak için.
Küçük dondurma kaşığıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulup üstlerine elle veya kaşıkla basılıp yassıltılır. Fırının 3. seviyesinde fanlı ayarda veya alt-üst, 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Alt-üst pişirilirse daha az kıtır, fanlı pişirilirse daha bisküviye benzer, çok kıtır bir sonuç elde ediliyor. Şahsen kıtırı daha çok seviyorum.
40 civarı çıkıyor, çok bereketli bir tarif.
hmmmm hazır kurabiye gibi görünüyorlra ablam ellerine sağlık....ama ben anlamadım dondurma kaşığıyla nasıl yaptığını:((
YanıtlaSilDondurma koyar gibi hamur topu koyuyorsun, hamur yumuşak olduğu için kolay oluyor yani. Elle bezelemekten daha pratik geldi bana.
YanıtlaSilArkadaşım ellerine sağlık kurabiye süper sevgiler.
YanıtlaSildiyete başladım ben, kaçayım hemen:)
YanıtlaSilKahveyle çok severim:))
YanıtlaSilNefis olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
salçalı kurabiyeyi denedim begendim. demekki ben bunu da deniyeyim ;)
YanıtlaSilevet dene. Bu benim favorilerim arasına girdi. Ve de yapımı pratik de üstelik :)
Silbu güzelliklere ödül verilmez mi :)) ödülünüz blogumda sizi bekliyor. sevgilerimle...
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilHarika ,ben bunu tambuğday unuyla deneyeyim.Elinize sağlık.
YanıtlaSilwww.ihlamurcum.com
kurabiye harika görünüyor.şimdi olsa hepsini bitirirdim:) özlemin sitesine girdim hobisef.com listesinde onun galiba ve bilgisayar uyarı verdi o site kötü amaçlı yazılım dağıtıyor diye..nasıl ulaşabileceğimi bilemedim uyarmak için sizde de aynı uyarıyı veriyormu
YanıtlaSilBana da uyarı verdi, neden veriyor bilmiyorum...
Silçok güzel gözüküyor.ellerinize sağlık.sizi izlemeye aldım.bana da beklerim sevgiler...
YanıtlaSil