Bu sefer limon üzüm kombinasyonu denedim. Daha önce yaptığım limonlu kekten daha yumuşak, içine üzüm koymak şart da değil aslında... Onda nişasta vardı, bunda yok; nişastasız daha yumuşak oluyor.
İtiraf edeyim, unu çay fincanıyla ölçtüm, o yüzden bardakla net ölçü veremedim ama kıvamlı bir hamuru olduğunu söyleyebilirim.
Malzemeler
4 yumurta (iriyse 3 de olur)
1,5 su bardağı toz şeker
2/5 su bardağı limon suyu (1,5 limondu)
limon kabuğu rendesi
1/3 su bardağı su
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı kuru üzüm
Yapılışı
Yumurta ve şekerden başlayarak çırpılır. 170 dereceli fırında pişirilir. Bu ölçülerle 17 adet topkek çıktı.
Limon ve üzüm merak ettim bak şimdi, ellerine sağlık.
YanıtlaSilbir süredir limonlu keklere , tartlara taktım ben de.. seviyorum o ferah lezzeti.. ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbüyük kekdense böyle küçük maffınleri daha çok seviyorum
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzeller
Tariflerini kaçırmamak için takibimdesin,,bende cok yeni bir blogum banada beklerim :))
YanıtlaSilKızım da bu aralar üzümlü keke çok düşkün oldu, ben de sık sık yapıyorum. Hiç su ile denemiştim, ilgimi çekti. Ellerinize sağlık, harika görünüyor. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
eline sağlık canım bende bol üzümlü seviyorum kekleri
YanıtlaSilMisss gibi limonlu misss..
YanıtlaSilÇoks everim.
Elleirne sağlık canım..
Sevgiler.
Ben de dün akşam yaptım Limonlu kek. Ama kocamannnn..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Limoncu anne Çiğdem
Senin de ellerine sağlık limoncu anne, kocamannn sevgiler :)
YanıtlaSilİçinde limon varsa tam bana göre demektir =) Bu arada not olarak ileteyim. Blogger yorum ayarlarını değiştirdiği için seninki gibi "pop up pencere" yorumlara artık abone olunamıyor. Takipçilerinin yazdığın cevapları okuması bakımından istersen yorum ayarlarını "aşağıda gömülü kayıt" olarak değiştir =)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil