Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 limon kabuğu rendesi ve suyu (1/3 su bardağı)
1,5 - 2 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Klasik şekilde hazırlanır ve 170 derecede 40 dakika pişirilir. Nişasta yerine un da koyulabilir veya miktarı yarım bardağa da indirilebilir (sadece unla daha yumuşak olsa da eşim nişastalının kıvamını seviyor).
Not: Tarif, buradan alınmıştır.
İlave: Sıvı yağ yerine 160 gr eritilmiş tereyağı ve süt yerine çok koyu ayran ile denedim, daha çok beğendim.
Mis gibi limon kokusu burnuma kadar geldi.Ellerine sağlık canım.Mutlu haftalar...
YanıtlaSilAfiyet olsun, tarifi beğenmene çok sevindim, ekşili ekşili ne güzel olmuştur. Sevgiler...
YanıtlaSilEvet, gerçekten çok güzel oldu, yediğim en güzel limonlu kekti diyebilirim.
YanıtlaSilmelihacım kek nefis görünüyor.eline yüreğine sağlık.çok öptüm sevgiler...
YanıtlaSil