Limonlu Topkek


Defalarca dilimli kalıpta yaptığım ve o şekliyle yayınladığım limonlu keki bu sefer topkek olarak yaptım. Patlamış volkan görüntüsü çok hoşuma gittiği için yayınlamak istedim.


Malzemelerde ufak tefek değişiklikler var. Nişasta çıkarılıp sadece unla da yapılabilir; eşim bunu böyle sevdiği için bu tarifle yapıyorum. Nişasta, keke hazır alınmış efekti veriyor, aslında sadece unla yapıldığında daha yumuşak oluyor. Bir de hazır yeri gelmişken bir püfü paylaşayım; işyerimizin pastacısından öğrendiğim kadarıyla pandispanyaya nişasta eklenmesinin sebebi çökmesini önlemekmiş ama çok koymamak lazımmış ki; sertleşmesin.

Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı ayran
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 limon kabuğu rendesi ve suyu (1/3 su bardağı)
2-2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı

Yumurtalar ve şeker çırpılır, sonra diğer malzemeler sırayla eklenip çırpılır. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırına verilip yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Biraz hacimli olan bu kağıt kapsüllerle 16 adet topkek çıktı. 

Yorumlar

  1. ne güzel kabarmışlar ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık benim oğlanlarda hep küçük istiyorlar büyük kek yapmayı özledim:)))

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok güzel görünüyor aroması da ne güzel olmuştur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Limonlu kekleri çok seven, sevdiğim bir arkadaşıma yapacağım. Teşekkür edeim.

    Gezen, okuyan anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  5. limonlu tatları severim ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar canım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder