Defalarca dilimli kalıpta yaptığım ve o şekliyle yayınladığım limonlu keki bu sefer topkek olarak yaptım. Patlamış volkan görüntüsü çok hoşuma gittiği için yayınlamak istedim.
Malzemelerde ufak tefek değişiklikler var. Nişasta çıkarılıp sadece unla da yapılabilir; eşim bunu böyle sevdiği için bu tarifle yapıyorum. Nişasta, keke hazır alınmış efekti veriyor, aslında sadece unla yapıldığında daha yumuşak oluyor. Bir de hazır yeri gelmişken bir püfü paylaşayım; işyerimizin pastacısından öğrendiğim kadarıyla pandispanyaya nişasta eklenmesinin sebebi çökmesini önlemekmiş ama çok koymamak lazımmış ki; sertleşmesin.
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı ayran
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 limon kabuğu rendesi ve suyu (1/3 su bardağı)
2-2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurtalar ve şeker çırpılır, sonra diğer malzemeler sırayla eklenip çırpılır. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırına verilip yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Biraz hacimli olan bu kağıt kapsüllerle 16 adet topkek çıktı.
ne güzel kabarmışlar ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık benim oğlanlarda hep küçük istiyorlar büyük kek yapmayı özledim:)))
YanıtlaSilohh misler gibi
YanıtlaSilgerçekten çok güzel görünüyor aroması da ne güzel olmuştur ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Limonlu kekleri çok seven, sevdiğim bir arkadaşıma yapacağım. Teşekkür edeim.
YanıtlaSilGezen, okuyan anne Çiğdem
limonlu tatları severim ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar canım
YanıtlaSil