Kabak Reçeli


Kabak sevenler için annemden kabak reçeli tarifi geldi. 

Malzemeler

1 kg. kabak
1 kg. toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Kabaklar doğranıp yıkanır ve bir gece kireçli suda bekletilir. Ertesi gün suyu süzülüp bol suyla durulanır.

Bir tencereye şeker koyulup üstüne çıkacak kadar su eklenir, kaynamaya bırakılır. Kabaklar kaynamakta olan suya atılıp üstü köpük köpük olana kadar kaynatılır limon tuzu eklenip 5 dakika sonra ocaktan alınır. Kaynama süresi yaklaşık 1 saati buluyor.

Yorumlar

  1. Görüntü muhteşem ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. hmmmmm. olsada ekmeğin üzerine sürsek accık dimi ablamm
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Rengi çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  4. This looks perfect. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. It's very kind of you. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  6. evetttt işte bu..nasıl güzel görünüyor...anneciğinin ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder