Kabak sevenler için annemden kabak reçeli tarifi geldi.
Malzemeler
1 kg. kabak
1 kg. toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı
Kabaklar doğranıp yıkanır ve bir gece kireçli suda bekletilir. Ertesi gün suyu süzülüp bol suyla durulanır.
Bir tencereye şeker koyulup üstüne çıkacak kadar su eklenir, kaynamaya bırakılır. Kabaklar kaynamakta olan suya atılıp üstü köpük köpük olana kadar kaynatılır limon tuzu eklenip 5 dakika sonra ocaktan alınır. Kaynama süresi yaklaşık 1 saati buluyor.
Görüntü muhteşem ellerinize sağlık..
YanıtlaSilhmmmmm. olsada ekmeğin üzerine sürsek accık dimi ablamm
YanıtlaSilellerine sağlık
Rengi çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgilerimle:)
This looks perfect. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilIt's very kind of you. Teşekkür ederim :)
YanıtlaSilevetttt işte bu..nasıl güzel görünüyor...anneciğinin ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil