Biberli Ekmek


Güzel bir Hatay tarifi.

Malzemeler

Hamuru İçin
1 su bardağı su
1 su bardağı ayran / süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı toz maya (1 paket)
1/2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Harcı İçin
1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 kapya biber (doğranmış)
1 domates (doğranmış)
6-7 yemek kaşığı beyaz peynir (plastik kutulardaki tam yağlı olan)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kişniş

Yapılışı

Hamur oldukça yumuşak, hatta biraz ele yapışacak şekilde tutulur, kabarmaya bırakılır. Bu arada biber, soğan ve domates minicik doğranır. Peynir de çatalla ezilir (tariflerde çökelek de kullanılmış genelde). Baharatlar karıştırılır. Rezene de vardı bir çok tarifte, sevenler kullanabilir. 

Hamurlar küçük bir mandalin gibi bezeler halinde iki tepsiye paylaştırılır, 18 beze çıktı. Elle yassıltılır, üstüne harç paylaştırılır, kalınca bir tabaka oldu ama piştiğinde normaldi.

200 dereceli alt üst fırında 33 dakika 2. seviyede pişirilir. 


Yorumlar