Ispanaklı Gül Böreği


Kışın en sevdiğimiz tariflerinden.

Malzemeler

6 adet hazır yufka (24 börek)

2 adet yumurta
1 su bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı

son kalan sosa 1/2 çay bardağı zeytinyağı ilave edilir ve böreklerin üstüne sürülür.

1 kg ıspanak
1 soğan
1/2 demet taze soğan
1 /2 demet dereotu
1 demet maydanoz
tuz, karabiber, pul biber
biraz beyaz peynir veya kaşar (şart değil)

Yapılışı

Soğan yemeklik doğranıp biraz kavrulur, ıspanaklar da ilave edilip biraz öldürülür, diğer yeşilliklerle karıştırılır.

Yufkalar üst üste koyulup 4'e bölünür, her yufkaya fırçayla biraz sos sürülüp ıspanak ve peynir  koyulup gül böreği şekli verilir. Yağlanmış tepsiye alınır, kalan sos da üstüne sürülür.

210 dereceli fırında alt-üst ayarda ve 2. seviyede pembeleşene kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.

Yorumlar