Hurmalı Cevizli Kömbe


Hurmalı cevizli olanı bizim aile daha çok sevdi (benim dışımda yani). Bunun tek farkı içi ve de kalıbı, daha çukur bir kalıpta yapılıyor.

Malzemeler

250 gr. eritilmiş tereyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme kömbe baharatı
çok az tuz
aldığı kadar un (5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu

1/2 kase susam

1/2 kase hurma (doğranmış)
1/2 kase ceviz kırığı

Yapılışı

Ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Küçük bir kurabiye ebadında beze yapılıp susama batırılıp kömbe kalıbına yerleştirilir, içine hurma ceviz karışımı koyulup üstüne yine bir parça hamur kapatılır. Ters çevrilip kesme tahtasına vurarak çıkarılır.

190 dereceli fırında alt-üst ayarda 3. seviyede pişirilir. 25-26 dakikada pişti.
İran hurması kullanıyorum, yumuşak olduğu için. Cevizleri elimle iri parçalayıp ekliyorum fakat vakit yoksa rondoda çekiyorum.

Bu harçla üçte ikisini doldurdum, kalanını boş yaptım.

Yorumlar