Kaya Kurabiye


Zengin içerik, zengin lezzet ve klasik bir tarif.


Malzemeler

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
aldığı kadar un (4,5 su bardağı aldı)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya 
1 çay fincanı kuru üzüm,  incir,  kayısı karışımı
1 çay fincanı iri dövülmüş ceviz
üzerine serpmek için pudra şekeri (kullanılmayacaksa içine koyulan şeker miktarı arttırılabilir, 1 su bardağı mesela)

Yapılışı

Ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezelemeden tepsiye dizilir. 175 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

Not: Tarifi buradan aldım. Kuruyemişleri göz kararı koydum, 1 su bardağından daha fazla olduğunu zannediyorum o yüzden çay fincanı yazdım. 

Yorumlar